www.badiadelvalles.cat

cartell ratesL'Ajuntament de Badia del Vallès ha iniciat una campanya de conscienciació per evitar la proliferació de rates entre la població.

A banda de realitzar mensualment el control integrat de desratització dels edificis públics i de la xarxa de clavegueram, l'Ajuntament ha iniciat aquesta campanya de conscienciació perquè  la ciutadania no llenci deixalles, ni als carrers, ni als jardins comunitaris i els mantinguin nets.

Les rates són portadores d'un gran nombre d'organismes infecciosos, els quals, si es transmeten a l'home o als animals de companyia, poden causar diverses malalties com per exemple: la pesta, el tifus, la triquinosi, l'hantavirus, la leishmaniosi, la toxoplasmosi, etc.

A més, cal tenir en compte la seva capacitat per contaminar els aliments, el medi ambient i els danys materials que poden ocasionar.

Per prevenir l'aparició de plagues de rates cal no llençar residus orgànics als desguassos, ni als vàters. S'ha d'intentar gestionar correctament els residus generats i dipositar-los en bosses tancades dins els contenidors de recollida, vigilant que quedin també tancats.

Cal modificar l'entorn i limitar l'accés als recursos mitjançant l'adopció de conductes i hàbits que previnguin l'aparició de la plaga. També és necessari millorar i mantenir els edificis per evitar que hi puguin tenir accés. En aquest sentit, es poden col·locar reixetes o rivets a les entrades i tapar forats.

Triptic campanya rates

Triptic campanya rates

Fitxer: Triptic_campanya_rates.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.34 MB

Publicat el 24.07.2014