www.badiadelvalles.cat

L'Oficina Comarcal d'Habitatge és la finestreta de sol·licituds d'ajut al lloguer per a la població a 12 municipis de la comarca; entre ells, Badia del Vallès. En aquests moments estan en marxa diferents convocatòries, una de les quals de nova creació relacionada amb la Covid-19, de la qual vam informar a la notícia del 20 de maig.

Per tal de poder atendre les persones usuàries, s'ha habilitat que les sol·licituds puguin presentar-se telemàticament, i que en els casos de dificultat, es pugui fer el tràmit presencial, sempre amb cita prèvia. També es reforça l'equip de treball de l'Oficina Comarcal d'Habitatge, amb una nova persona. Pots contactar l'Oficina Comarcal al telèfon 937 273 534, de dilluns a divendres, de 8 a 15.10 hores, i al correu electrònic ccvoc@ccvoc.cat.

Des del 19 de maig fins al 30 de setembre està oberta la convocatòria, per la qual s'estableixen les condicions d'accés als ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l'habitatge habitual. Es tracta d'ajuts directes per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer (màxim 900 euros de renda), des d'abril a setembre, per a famílies amb despeses de lloguer i subministraments bàsics que superin el 35% dels seus ingressos. A la demarcació de Barcelona s'estableix la quantia màxima de l'ajut en 750 euros mensuals. Per tant, l'import màxim de la subvenció serà de 4.500 euros (6 x 750 euros).

Les sol·licituds s'aniran resolent per ordre d'entrada al registre de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (amb tota la documentació justificativa completa) i fins a esgotament de la partida pressupostària. Per tant, quan abans se sol·liciti més possibilitats hi ha d'obtenir una resolució favorable.

Pots fer directament els tràmits en aquest enllaç http://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/22066_Ajuts_lloguer_Covid

I si tens cap dubte o tramitació, l'Oficina Comarcal de l'Habitatge està a la teva disposició.

Resum dels ajuts

Publicat el 01.06.2020