www.badiadelvalles.cat
L'acte central de la XII Festa de la Llengua Materna va ser la presentació, ahir, de la politòloga armènia Seda Hakobyan, dedicada al seu país natal, la República d'Armènia, que va tenir lloc a l'Auditori Municipal.

Presentada pel 3r tinent d'alcaldessa, Josep Martínez, que va celebrar que, un any després, es pogués reprendre l'activitat presencial, amb totes les mesures de seguretat contra la COVID-19, la conferència d'Hakobyan va oferir una visió panoràmica sobre el país caucàsic, culturalment i geogràficament situat entre Europa i Àsia i una de les cultures més antigues de la humanitat.

La politòloga armènia va explicar el genocidi que va viure el poble armeni a principis del segle XX, perpetrat per Turquia i que encara no ha estat reconegut per les autoritats del país veí. També es va centrar en la diàspora que va produir i que encara continua, amb un percentatge molt més alt de població d'origen armeni fora dels límits del país. També va citar la recent guerra entre Armènia i Azerbaidjan a Nagorno-Karabaj.

Des del punt de vista cultural i de la llengua, un dels aspectes curiosos que es van posar en evidència a la conferència és la similitud de moltes paraules de l'idioma armeni amb el basc.

Les persones assistents es van mostrar molt interessades per aquesta presentació i van fer preguntes sobre el present i futur d'aquest país, així com de la seva relació amb Rússia.

Publicat el 19.02.2021