www.badiadelvalles.cat
×  
Si m'estimes, no m'alimentis Si m'estimes, no m'alimentis
L'Ajuntament de Badia llança una campanya per conscienciar que no és bo alimentar els coloms, ja que aquest fet genera sobrepoblació i redueix l'efectivitat del sistema de control amb anticonceptius que està aplicant l'Ajuntament. Aquest sistema, actiu des del 2015, ha aconseguit disminuir la població de coloms a Badia un 58,1%.

Amb un vídeo divulgatiu, s'informa que alimentar els coloms redueix l'efectivitat dels quatre dispensadors d'aliments amb anticonceptiu que hi ha a diverses ubicacions de la ciutat, provoca la sobrepoblació d'aquestes aus i pot facilitar la propagació de malalties.

A més, alimentar els coloms fa que perdin els seus instints i la por a les persones, fet que comporta molèsties a terrasses i a la via pública per la seva insistència a l'hora d'obtenir menjar.

A Badia des de 2015 s'està aplicant un sistema de gestió de la població de coloms mitjançant l'administració de nicarbazina, un mètode que redueix la natalitat i evita el sacrifici. Els quatre dispensadors que subministren aquest producte estan distribuïts per la ciutat. Els dispensadors lliuren l'aliment a les 7.30 del matí i, després d'aquests anys, s'ha comprovat que els coloms ja hi estan acostumats i s'apropen als dispensadors poc abans de l'hora, per rebre el seu aliment.

Reducció del 58,1% en el nombre de coloms des del 2015

Els censos que s'han fet des de l'inici de la implantació d'aquest sistema demostren la seva efectivitat per a la reducció de la població de coloms. Així, el desembre de 2015 es van detectar 518 coloms al voltant dels dispensadors, mentre que el desembre de 2021 la presència d'aus era un 58,1% inferior, concretament, 217 coloms.

La important tendència de reducció en el nombre d'aus ha variat els darrers tres anys, amb una lleugera recuperació de la població al voltant dels dispensadors (de 196 coloms el desembre de 2019 a 217 el desembre del 2021). Aquesta lleugera involució en la tendència pot estar produïda per l'alimentació incontrolada al carrer, que fa que els coloms no mengin el preparat amb anticonceptiu i així tornen a reproduir-se amb més facilitat.

Per això és tan important que les persones no els alimentin al carrer. Si no tenen altres fonts d'alimentació, els coloms continuaran menjant als dispensadors i així es controlarà la seva població. La Policia Local també controlarà que no es doni menjar als coloms.  

Per conscienciar la ciutadania, l'Ajuntament ha publicat un vídeo, juntament amb l'empresa Zooethics, que és la responsable de gestionar aquest servei, per explicar, de forma planera, per què no és bo alimentar als coloms. El pots veure acompanyant aquesta notícia.

Publicat el 02.11.2022