www.badiadelvalles.cat
La Biblioteca de Badia va acollir ahir un taller de deconstrucció del gènere de la mà de Sandra Toledano, terapeuta Gestalt, coach i formadora experta en diversitat afectiva, sexual i de gènere. L'acte es va fer per commemorar el Dia contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

L'acte va ser presentat pel tinent d'alcaldessa tercer, Josep Martínez, que va destacar l'impuls de polítiques per assegurar que totes les persones de Badia puguin viure la seva expressió de gènere i la seva sexualitat amb llibertat.

En aquest sentit, va citar com a exemple la posada en marxa del Servei d'Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere. El SAI és un servei d'atenció, assessorament, acompanyament i informació per a tota la població, però en especial per a les persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere. La seva finalitat és donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats de les persones; entre elles, la recepció i tractament de denúncies per possible discriminació. El servei és a la primera planta de l'Edifici El Molí (Av. Costa Blava s/n) i atén, amb cita prèvia, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Per concertar cita, ho pots fer als telèfons 93 729 46 51 i 93 718 63 97, i al correu electrònic badia.sailgtbi@badiadelvalles.net.

Pots consultar el fullet d'aquest servei en el document adjunt.

Fullet del Servei d'Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere

Fullet del Servei d'Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere

Fitxer: FOLLETO_SAI___ARTE_FINAL.PDF

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 679.72 kB

Al taller d'ahir es va reflexionar sobre els estereotips de gènere, es va ampliar a mirada sobre l'expressió de gènere i es va sensibilitzar per promoure la fi dels actes de discriminació, violència i odi que existeixen cap a persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals (LGTBI).

És el primer cop que a Badia s'ha realitzat un acte amb motiu del Dia contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Aquest dia commemora la decisió presa en 1990 per l'Organització Mundial de la Salut d'eliminar l'homosexualitat del llistat de trastorns mentals.

Publicat el 18.05.2022