www.badiadelvalles.cat
Diumenge, el Parc de Joan Oliver s'unirà a la resta de parcs i platges metropolitans per celebrar la 5a edició del Bioblitz Metropolità, que combinarà la participació en les xarxes socials amb les activitats presencials. L'espai de jocs obrirà d'11.30 a 13.30 hores, i les activitats, de 12 a 13 hores. Vine amb la família i gaudeix d'activitats per passar-ho bé i aprendre!

La Jugatecambiental organitzarà una activitat relacionada amb l'elaboració d'un cens d'éssers vius. Paral·lelament, també animem a penjar fotografies a les xarxes socials de les diferents espècies de flora i fauna que s'observin.

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer un recompte d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Podràs descobrir en família la biodiversitat d'aquests espais i en la seva importància per al funcionament correcte dels ecosistemes, cosa imprescindible per al control dels organismes patògens, com és el cas del coronavirus, que va causar la pandèmia mundial.

Participa en les xarxes socials per crear el cens d'éssers vius!

A més de gaudir de l'activitat dirigida a la Jugatecambiental del Parc de Joan Oliver, a través de les xarxes socials pots publicar fotografies de detall, amb resolució, en color i sense filtres de la fauna i flora observada al parc. Poden ser tota mena d'organismes: ocells, insectes com ara papallones, escarabats, abelles i vespes, aràcnids, rèptils, arbres, flors, etc. Per poder identificar l'espècie és important que es mostrin totes les parts del cos de l'ésser viu. En cas que es tracti d'una planta, cal que es vegi el detall de la tija o el tronc, fulla, flor o fruit si en té.

Publica la fotografia al teu perfil de Twitter o Instagram (tria només una de les dues xarxes socials per no repetir observacions), etiqueta en la publicació el perfil @ParcsplatgesAMB o @parcsplatgesamb i fes servir l'etiqueta #BioblitzMetropolità22.

Si coneixes l'espècie, afegeix-hi el nom vulgar i/o científic i, si no, pregunta de quina espècie es tracta i intentaran contestar totes les consultes amb la col·laboració de científics experts. És molt important que indiquis en quin parc o platja l'has observat. En cas que el teu perfil sigui privat, cal que enviïs un missatge amb una captura de pantalla de la publicació.

Les publicacions de les fotografies es poden fer al llarg de tot el cap de setmana del 21 i 22 de maig.

S'elaborarà un cens de biodiversitat dels parcs i les platges metropolitans amb el recompte de totes les espècies que s'hagin observat.

Diumenge, descobreix la biodiversitat del Parc de Joan Oliver, en el Bioblitz Metropolità!

Cartell de l'activitat

Publicat el 19.05.2022