www.badiadelvalles.cat
L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, han presentat aquest migdia l'acord de col·laboració per a la prestació del servei d'atenció psicològica a dones de la ciutat. Mitjançant aquest conveni, el Servei de Psicologia i Logopèdia de la Facultat de Psicologia oferirà informació, assessorament, primera atenció i acompanyament amb relació a l'exercici dels drets de les dones, així com una atenció continuada a les dones que pateixen o han patit violències masclistes i a les persones que han sofert violències en l'àmbit LGTBIQ+. És la primera vegada que la UAB ofereix aquest servei fora del seu campus.

Concretament, la unitat de psicogènere del Servei de Psicologia i Logopèdia assignarà una psicòloga que durà a terme la prestació d'atenció psicològica durant 10 hores setmanals al Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de Badia, situat a l'edifici El Molí (Av. Costa Blava, s/n). L'Ajuntament, segons el conveni, destinarà una partida de 19.708 euros per cobrir les despeses que es puguin derivar de la realització de l'atenció psicològica. L'acord estipula també que es treballarà "coordinadament amb els serveis socials bàsics i els d'atenció especialitzada de la xarxa d'atenció i recuperació a les dones, atenent el procés específic de cadascuna" de les persones ateses.

Gràcies a l'acord, Badia podrà beneficiar-se de l'experiència i els coneixements de la unitat de psicogènere del Servei de Psicologia i Logopèdia de la Facultat de Psicologia de la UAB, que ofereix "acollida, acompanyament, assessorament i treball psicoterapèutic, des d'una perspectiva especialitzada en gènere per a persones que han viscut o viuen malestars i conflictes emocionals (personals i interpersonals), o relacions abusives, o microviolències o violències de gènere (incloses les violències LGTBIQ+) com a resultat de les desigualtats i identitats binàries de gènere, per tal d'acompanyar i oferir eines per a potenciar una salut feminista".

Amb aquesta iniciativa, a més, l'Ajuntament de Badia del Vallès millora els recursos per complir amb l'objectiu marcat per l'article 56 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, segons el qual correspon als municipis "programar, prestar i gestionar els serveis d'informació i atenció a les dones i efectuar la derivació als diferents serveis en els termes especificats en la llei".

La trobada ha tingut lloc aquest migdia a una de les sales de reunions de l'Ajuntament, i en ella han participat delegacions de les dues organitzacions. El rector de la UAB també ha signat en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.

Publicat el 25.05.2022