www.badiadelvalles.cat
×  
Taller de dansa amb escolars de Badia Taller de dansa amb escolars de Badia
Una presentació a les famílies va cloure, el mes de juny, els tallers de dansa i teatre que s'han portat a terme en horari extraescolar al municipi, organitzats des del Pla Educatiu Entorn (PEE) de Badia del Vallès, impulsat per l'Ajuntament i el Departament d'Educació de la Generalitat. Els tallers de dansa i teatre són alguns dels que s'han portat a terme i que han estat subvencionats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya.

El taller de dansa forma part de la iniciativa Median T la Danza, de mediació educativa a partir d'estratègies artístiques. Prenent l'art com a motor, i particularment el moviment i l'expressió corporal, es treballen necessitats i inquietuds socioeducatives.

La perspectiva de la pedagogia de la dansa queda orientada a la millora de la relació entre cos, emocions i consciència personal i social, des d'una mirada global i comuna que contribueix a l'autoconeixement i apoderament de les persones participants des d'una perspectiva inclusiva, crítica i feminista. Hi han participat dos grups: un grup de 5è i 6è de Primària (12 persones) i un grup d'ESO (10 persones).

Pots veure un resum del taller en el vídeo adjunt a la notícia.

Al taller de teatre, a partir d'experiències lúdiques, s'ha facilitat que els infants puguin començar a pensar i repensar la seva manera de veure i entendre el món.

S'han fet servir recursos teatrals, l'expressió corporal i la música, eines artístiques que possibiliten explorar les seves vivències des del joc, la confiança i la diversió. El descobriment de nous llenguatges enriqueix l'expressió i facilita la desinhibició i apoderament personal. Al taller de teatre han participat 12 alumnes de 3r de Primària i un altre grup de 12 alumnes de 4t de Primària.

Des de l'Ajuntament, volem felicitar l'alumnat participant per la seva implicació en el projecte. Esperem poder repetir aquesta experiència de cara al curs vinent.

Logos PROA

Publicat el 27.07.2022