www.badiadelvalles.cat
Els serveis tècnics de l´Àrea de Dret a la Ciutat i Agenda Urbana han quantificat en 207.808,32 euros els desperfectes a la via pública i als equipaments municipals provocats pels temporals que va registrar Badia els dies 31 d'agost i 2 de setembre de 2022. Aquesta valoració és provisional, ja que encara queden alguns desperfectes més per computar.

Un tornado va passar a prop de Badia

El temporal del 31 d'agost va provocar danys a diversos equipaments municipals, com el Complex Esportiu, el Poliesportiu de l'av. del Tibidabo, el Casal de Joves i CEIP La Sardana i va comportar moltes afectacions a la via pública, amb la caiguda de branques i arbres. Es van haver de talar 33 arbres, que se substituiran per nous. També va provocar avaries als sistemes de control de l'ascensor i de les escales mecàniques i inundacions a locals comercials de Badia.

El total del cost dels desperfectes arriba als 189,378,30 euros, IVA inclòs. Les partides més elevades són la substitució de les dues màquines de climatització de la coberta del Complex Esportiu, amb un cost de 75,053,38 euros (IVA inclòs), i la retirada d'arbrat de la via pública i tales d'urgència (36.033,80 euros, IVA inclòs).

Un informe elaborat pel Servei de Meteorologia de Catalunya va concloure que el 31 d'agost es va produir un tornado d'intensitat EF1 (amb vents que van arribar a velocitats d'entre 138 i 178 km/h), que va afectar Sabadell i Barberà del Vallès. L'informe indica que, en el cas de Badia, els desperfectes no els va produir directament el tornado, sinó les fortes ratxes de vent, amb intensitat EF0 (d'entre 105 i 137 km/h) associades amb la precipitació intensa que va haver-hi a continuació.

Avaries a màquines i equips de l'edifici de l'Ajuntament per un llamp

Durant el temporal registrat el 2 de setembre, un llamp va impactar contra el parallamps de l'edifici de l'Ajuntament. La seva gran força va provocar afectacions elèctriques a màquines i equips municipals, com aparells d'aire condicionat i ordinadors, i als micròfons de la Sala de Plens, entre altres equips. En aquest cas, els desperfectes ocasionats arriben a un cost de reposició de 18.430,02 euros, IVA inclòs.

Per fer front a aquestes despeses, l'Ajuntament demanarà ajut a la Diputació de Barcelona mitjançant els programes de col·laboració local.

Publicat el 23.09.2022