www.badiadelvalles.cat
El ple d'octubre de l'Ajuntament de Badia del Vallès va presentar una moció mitjançant la qual Badia es posiciona a favor de la nova Llei de Memòria Democràtica i se suma a la commemoració del 31 d'octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la dictadura.

Sumant-se a la commemoració d'aquest dia, Badia vol contribuir a mantenir viu el record del significat i la trascendència dels fets commemorats i reconèixer i posar en valor la dignitat de les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la Dictadura.

El Dia de record i homenatge a totes les víctimes el cop militar, la Guerra Civil i la dictadura s'ha instaurat a partir de l'aprovació de la Llei de Memòria Democràtica, que es fonamenta en els principis de veritat, justícia, reparació i garantia de no repetició, reivindica expressament la transició i la defensa dels valors democràtics i condemna, per primera vegada, el cop militar de juny de 1936 i la dictadura franquista.

Pots consultar més informació sobre la Llei de Memòria Democràtica, aquí:

https://www.lamoncloa.gob.es/serviciosdeprensa/notasprensa/mpresidencia14/paginas/2022/051022-bolanos-ley-memoria-democratica.aspx

Publicat el 31.10.2022