www.badiadelvalles.cat
L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, i la directora de l'Incasòl, Maria Sisternas, van signar, aquest dilluns, la formalització de la cessió a l'Incasòl del dret de superfície per a la construcció d'un edifici d'habitatges amb lloguer assequible al carrer Saragosa, s/n.

Aquesta cessió forma part de l'acord entre l'Incasòl, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament i mitjançant el qual l'Ajuntament cedeix durant 75 anys el dret de superfície per a la promoció d'un edifici d'habitatges amb lloguer assequible al carrer Saragossa. L'Ajuntament col·laborarà amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per definir els criteris d'adjudicació; l'Incasòl serà l'agent promotor dels 32 habitatges i les 32 places d'aparcament en superfície, farà el seguiment de les obres i serà el responsable de mantenir l'immoble en condicions. L'Agència serà la responsable d'establir els criteris d'adjudicació i l'Ajuntament concedirà la bonificació dels impostos i les taxes municipals corresponents.

El cost aproximat de construcció serà de 3,58 milions d'euros, IVA exclòs, que assumirà l'Incasòl. El conveni també preveu la creació d'una Comissió de Seguiment de tot el projecte, amb representació de totes les organitzacions que hi participen.

Amb aquest projecte s'ampliarà l'oferta del parc d'habitatges de lloguer de Badia per facilitar més opcions a les persones que vulguin romandre a la ciutat. Es calcula que les obres no s'iniciaran abans de finals de 2023. L'Ajuntament habilitarà nous espais d'estacionament per donar resposta a les necessitats d'aparcament a la zona.

Publicat el 11.01.2023