www.badiadelvalles.cat
El doctor Rafael Azagra, especialista en medicina familiar i comunitària, així com en farmacologia clínica, i metge al CAP Badia del Vallès de l'Institut Català de la Salut, ha estat reconegut per Col·legi Oficial de Metges de Barcelona en els premis d'Excel·lència Professional 2022, en la categoria Educació Mèdica. El doctor Azagra compagina la seva feina en el CAP Badia amb la docència i amb la recerca, centrada en l'osteoporosi i en accions per evitar el risc de caigudes i de fractures dels ossos en la gent gran.

Durant el lliurament del guardó, el jurat del premi va reconèixer que “la seva determinació i constància, juntament amb el seu profund convenciment, han estat claus per contribuir a la visibilitat de l'Atenció Primària en la Universitat”.

El doctor Azagra és un dels primers metges que van arribar al CAP Badia, fa gairebé uns 40 anys. Des de llavors ha estat metge de família i, dels anys 1988 al 1992, director del centre. En la seva trajectòria professional, compagina l'exercici de la professió com a metge a Badia amb la docència i la recerca, ja que és professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador de la Unitat de Grau de l'Institut Català de la Salut de l’Àrea Metropolitana Nord, excepte Infermeria i FP. A més, està realitzant un treball de recerca sobre l'osteoporosi i fractures per fragilitat, per trobar formes de reduir el risc de caigudes i de fractures en la gent gran.

Reconeixement a l'Excel·lència

Els premis a l'excel·lència professional són el reconeixement del Col·legi de Metges de Barcelona per distingir cada any a 42 professionals de diferents àmbits assistencials que han destacat pel seu recorregut professional, honestedat, compromís, altruisme i integritat. S'atorguen des del 2004 i tenen set categories: medicina hospitalària, atenció primària, salut pública i mental, atenció sociosanitària, investigació biomèdica, educació mèdica i humanitats mèdiques.

Publicat el 19.01.2023