www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament, la Secretaria d'Habitatge, l'Agència de Residus de Catalunya i l'Associació de Veïns es van reunir ahir a Badia per coordinar la reactivació de la rehabilitació dels edificis d'estrella i lineals, la construcció de balcons i la posada en marxa dels treballs previs per a la retirada de l'amiant.

Després d'una trobada inicial entre les institucions, a la reunió de treball van participar l'alcaldessa, Eva Menor; el tinent d'alcalde, Rafael Moya; la secretària d'Habitatge de Catalunya, Marina Berasategui; el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire; el director d'Infraestructures de l'Agència, Josep Simó; el president de l'Associació de Veïns, Juan José Díaz, i el secretari, Joaquim Nogués.

En aquesta reunió es va posar en comú la reactivació de la rehabilitació dels edificis d'estrella i lineals, la construcció de balcons i l'adjudicació de l'encapsulament de l'amiant dels edificis, el pas previ per al desamiantat de tots els blocs de pisos de Badia.

Les obres dels balcons d'Algarve, 9, previstes per al mes d'abril

Pel que fa als treballs de rehabilitació als edificis d'estrella i lineals, la secretària d'Habitatge, Marina Berasategui, va anunciar que ja hi ha empresa adjudicatària per a les obres d'Algarve, 9, i que està previst que comencin aquest mes d'abril.

També va explicar que les comunitats que aniran a continuació són les d'av. del Cantàbric, 45 i Algarve, 7, i que es començaran a redactar els seus projectes executius. Aquestes comunitats són les que el Mapa de l'Amiant havia indicat que presentaven un major grau de degradació d'aquest material, d'entre les que van sol·licitar acollir-se a la intervenció.

Adjudicació de l'assistència tècnica per a l'encapsulament de l'amiant

Pel que fa a la retirada de l'amiant de Badia, l'alcaldessa, Eva Menor, va anunciar que l'Ajuntament ja ha atorgat el contracte a la UTE Badia ACM 2020 Tulpan, la Unió Temporal d'Empreses adjudicatària del procés de licitació dels serveis d'assistència tècnica per a la redacció del projecte i la direcció de les obres d'encapsulament de l'amiant a galeries i el sanejament de l'interior de les cobertes dels edificis d'habitatges de Badia del Vallès.

Segons va comentar, és imminent la primera reunió de treball amb la UTE per començar a redactar el projecte i les condicions tècniques per a l'encapsulament. També va detallar que, en els dies vinents, es podrà definir el calendari de l'inici dels treballs.

L'encapsulament de l'amiant és una operació que recobreix l'amiant visible amb un producte que evita que es desprenguin fibres d'amiant a l'atmosfera fins a la seva retirada definitiva.

El director de l'Agència de Residus, Isaac Peraire, i la secretària d'Habitatge, Marina Berasategui, van transmetre a l'Ajuntament i a l'Associació de Veïns la seva voluntat d'avançar en aquestes línies de treball per consensuar les actuacions que permetran la rehabilitació dels edificis de Badia i la retirada de l'amiant al més aviat possible, tot i la dificultat inherent a aquests processos.

Eva Menor va agrair als responsables d'ambdós organismes públics la seva ajuda i predisposició per assolir una col·laboració institucional basada en la confiança mútua.

Publicat el 03.02.2023