www.badiadelvalles.cat

L'Ajuntament de Badia del Vallès posa en marxa de nou el certamen Badia del Vallès per la igualtat, que anima a la seva ciutadania a la creació de vídeos a TikTok per a conscienciar en la igualtat de gènere.

L'Ajuntament de Badia del Vallès presenta la tercera edició de Badia del Vallès per la igualtat, certamen que, al voltant de les etiquetes #Badiaperlaigualtat, #rodantperlaigualtat, #Badiaporlaigualdad i #rodandoporlaigualdad, recopilarà vídeos a la xarxa social TikTok per a conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere. D'aquesta manera el municipi s'adhereix de nou a Rodant per la igualtat, un projecte d'envergadura nacional, ja en la seva tercera edició, impulsat per CortoEspaña i organitzat al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Per a participar no és necessari disposar d'equips professionals, n'hi ha prou amb un mòbil... i una bona història per explicar! Formar part del certamen és tan senzill com pujar un vídeo a la plataforma TikTok amb les etiquetes corresponents del concurs (#Badiaperlaigualtat, #rodantperlaigualtat, #Badiaporlaigualdad i #rodandoporlaigualdad i emplenar el següent formulari d'inscripció, on també es poden consultar les bases.

La temàtica del certamen serà tot el que concerneix la lluita per la igualtat. La durada màxima dels vídeos serà de 60 segons i es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que proporciona la mateixa xarxa social TikTok. Per a poder concursar serà necessari que la persona participant visqui, estudiï, treballi o hagi nascut a la localitat i podrà enviar tantes peces audiovisuals com desitgi.

El certamen compta amb dos premis: un primer premi dotat amb 200 euros i un segon amb 100 euros. La data límit per a la inscripció és el 15 de març inclòs i les obres guanyadores es donaran a conèixer el 22 de març després de la decisió del jurat, que estarà format per membres de la societat local i personalitats del sector audiovisual.

A més, el vídeo guanyador del primer premi optarà als premis nacionals, que tenen una dotació total de 2.400 euros distribuïts en:

  • 1r premi, dotat amb 1.000 euros
  • 2n premi, dotat amb 500 euros
  • 3r premi, amb 400 euros
  • 4t premi, amb 300 euros
  • 5è premi, amb 200 euros

Aquests premis nacionals es donaran a conèixer el 30 de març i amb ells es crearà un marc ideal a escala de tota Espanya per a la difusió i la repercussió de l'esdeveniment, així com per a la lluita per la igualtat de gènere.

En la passada edició de Badia del Vallès per la igualtat Alba Camacho Trinidad va guanyar el primer premi de la iniciativa amb aquesta participació, així com Dylan Ruíz Martín va obtenir el guardó al segon premi amb aquest vídeo.

Les dues primeres edicions de Rodant per la igualtat, celebrades en 2021 i 2022, van comptar en total amb 97 localitats del nostre país i amb més de 1.500 participants inscrits, superant-se els 8 milions de visualitzacions totals en TikTok.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és l'estímul de la capacitat creativa de la ciutadania dels municipis concurrents alhora que es potencien la reflexió i la conscienciació per la diversitat sexual i de gènere sobre la base d'una igualtat real entre dones i homes. Per a això s'ha triat la plataforma TikTok per la seva alta incidència en els estrats més joves de la societat i per la facilitat de creació audiovisual que proporciona.

Bases i formulari d'inscripció

Enllaç a la web de Rodant per la Igualtat: https://www.rodandoporlaigualdad.com/

Facebook de Rodant per la igualtat: https://www.facebook.com/rodandoporlaigualdad

Instagram de Rodant per la igualtat: https://www.instagram.com/rodandoporlaigualdad/

TikTok de Rodant per la igualtat: https://www.tiktok.com/@rodandoporlaigualdad

Cartell del concurs

Publicat el 24.02.2023