www.badiadelvalles.cat

Ennatu Domingo presenta, aquesta tarda. A les 18 hores, a la Biblioteca de Badia del Vallès, el seu llibre Fusta d'eucaliptus cremada, dins dels actes de la XIV edició de la Festa de la Llengua Materna. La trobada comptarà amb la participació de l'alcaldessa, Eva Menor.

El llibre és autobiogràfic i explica com, amb set anys, l'Ennatu va veure agonitzar la seva mare en un autobús atapeït. La seva mare i també el seu germà de tres anys van morir i l'Ennatu va trigar anys a saber que havien estat víctimes de la sida. Després, va ser adoptada per una família catalana i la seva vida es va escindir entre adaptar-se a una vida occidental i intentar recuperar i reconciliar-se amb el seu origen.

En el llibre, parla de pobresa, de racisme, d'orígens, d'identitats, de la importància de l'educació, de la violència envers les dones, de la llengua materna... Qui ho desitgi, el podrà adquirir a la mateixa Biblioteca.

L'Ennatu és llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Kent (Anglaterra) i màster en Conflicte Internacional i Seguretat a Brussel·les. Ha treballat a l'International Crisis Group (ICG), amb seu a Nairobi (Kenya); va obtenir una Beca Schuman per treballar al Departament d'Afers Estrangers del Parlament Europeu de Brussel·les, en l'àmbit de les relacions entre la Unió Europea amb els països d'Àfrica, el Carib i el Pacífic; i actualment és assistent de recerca del think tank European Center for Development Policy Management (ECDPM).

La XIV edició de la Festa de la Llengua Materna es va iniciar a Badia el 14 de febrer. La temàtica central d'aquesta edició és la interculturalitat i la identitat plural. La presentació del llibre de l'Ennatu Domingo és el tancament d'aquesta edició.

Portada del llibre

Publicat el 09.03.2023