www.badiadelvalles.cat
La Marató de Lectura Popular de Poesia començarà a les 10 h, al porxo del Casal Cívic de Badia. El tinent d'alcaldessa de l´Àrea de Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament, Josep Martínez, i el regidor responsable del Servei Local de Català, Iván Sanz, presentaran la celebració i començarà la Marató amb la lectura del poema Tant si baixes la vista vers la immunda, del Rector de Vallfogona, amb motiu de la commemoració dels 400 anys de la seva mort.

A continuació i fins les 13 h, llegiran poesia alumnes de les escoles La Jota, La Sardana i la Fundació Tallers Catalunya. A la tarda, de les 17.30 h a les 18.30 h, continuarà la Marató de Lectura de Poesia, amb la participació dels membres dels clubs de lectura de la població i l'alumnat del Servei Local de Català (SLC). La Marató acabarà amb un recital de poesia catalana amb música, a càrrec de l'entitat A trenc d'Alba, a la Biblioteca Vicente Aleixandre.
La Marató de Lectura Popular de Poesia és oberta a tothom que hi vulgui participar, amb les seves poesies o amb les que facilitaran el SLC i la biblioteca.

Des del 2008, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO organitza aquesta celebració. Cada any se selecciona un autor i un dels seus poemes, i es tradueix a desenes de llengües. Arreu de Catalunya es fan actes virtuals i presencials. Es tracta d'una celebració inclusiva i participativa, amb la col·laboració de diverses entitats.

Cartell de l'activitat

Publicat el 22.03.2023