www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament va presentar ahir els canvis aplicats als Serveis d'Atenciˇ DomiciliÓria per impulsar l'equitat i augmentar la seva cobertura perquŔ no hi hagi llistes d'espera. Amb l'objectiu de fer sostenibles aquests serveis, l'Ajuntament ha posat en marxa un sistema de copagament, que no s'aplica a les rendes mÚs baixes. Totes aquestes novetats les va explicar ahir l'alcaldessa, Eva Menor, la responsable de Serveis Socials, Carol Sßnchez, i la treballadora social Laia GarcÝa, en una presentaciˇ que es va fer al Casal de la Gent Gran.

A l'acte es va explicar que l'objectiu Ús ampliar la cobertura del servei i fer sostenible els Serveis d'Atenciˇ DomiciliÓria, que han anat incrementant el seu cost cada any. Actualment, aquests serveis s'ofereixen a unes 1.000 persones de Badia, i tenen un pressupost que arriba als 633.978 euros, fet que dificulta la seva sostenibilitat. Per assegurar que es puguin seguir oferint, ampliar la seva cobertura i eliminar les llistes d'espera, l'Ajuntament ha decidit posar en marxa un sistema de copagament, mitjanšant un preu p˙blic que no s'aplica a les rendes mÚs baixes.

El servei continua sent gratu´t per al 45% de les persones

A data de maig, l'Ajuntament de Badia ofereix els serveis de TeleassistŔncia i d'Ajuda DomiciliÓria de 903 persones, tot i que es preveu que, pel tancament de l'any, se superi la xifra de 1.000 persones ateses. El preu p˙blic que es va aprovar a les ordenances municipals no s'aplica als nivells de rendes mÚs baixes i el preu varia, progressivament, en funciˇ del nivell de renda de la persona perceptora del servei. AixÝ, 410 persones continuen rebent el servei de manera totalment gratu´ta.

Concretament, de les 105 persones que reben el servei d'ajuda domiciliÓria, 63 persones no hauran de fer cap copagament. La resta de persones hauran de satisfer un preu d'entre 1,17 i 4,68 euros/hora, en funciˇ del seu nivell de renda.

Pel que fa al servei de teleassistŔncia, del total de 798 persones que reben aquest servei, 347 persones no hauran de pagar res. La resta hauran de pagar un preu d'entre 3,39 i 7,88 euros mensuals, en funciˇ de la intensitat del servei i de la seva renda.

A la presentaciˇ es van mostrar exemples de com s'aplica aquest preu p˙blic i es va evidenciar que el seu cost per a les persones, en el cas que s'apliqui, Ús sempre inferior al de poblacions del voltant.

A continuaciˇ, es van atendre les preguntes de les persones que van assistir a l'acte i les representants dels Serveis Socials es van posar a disposiciˇ per aclarir qualsevol dubte.

Publicat el 28.05.2024