www.badiadelvalles.cat
×  
Entrevista a Eva Menor, Alcaldessa de Badia del Vallès Entrevista a Eva Menor, Alcaldessa de Badia del Vallès
L'alcaldessa de Badia del Vallès ha explicat els plans de futur de l'Ajuntament en temes com la retirada de l'amiant, els projectes de rehabilitació del parc d'habitatges, i de l'entorn urbà, en una entrevista de 30 minuts per al programa Parlem, que es va emetre ahir nit al canal de televisió Sabadell-Vallès.

A l'entrevista, Eva Menor explica l'actualitat d'alguns dels temes prioritaris de la ciutat.  A continuació, resumim algunes de les seves declaracions:

Retirada de l'amiant

“En un mes podrem presentar el Mapa de l'Amiant. Ara se'ns obre una oportunitat perquè la rehabilitació d'habitatges és un dels objectius Next Generation EU i del pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d'Espanya i volem aprofitar per participar dels ajuts que vinguin”.

“La Generalitat té un deute moral amb la nostra ciutat i, a més, té la responsabilitat perquè té la competència d'habitatge; hem fet la feina, li passarem tota la informació al departament d'Habitatge perquè vehiculi tots els ajuts que pugui a través del Govern d'Espanya”.

Pla d'Acció Integral

“Hem fet un pla d'acció amb un horitzó a mitjà i llarg termini que ha posat sobre la taula un projecte transformador de la nostra ciutat en clau de sostenibilitat econòmica i social”.

Connexió de Badia amb l'entorn

“Badia està molt ben connectada, estratègicament, però ha viscut molt d'esquena al seu voltant. Hem planificat infraestructures de connectivitat, un pont que ens unirà amb l'Autònoma. Estem treballant la connectivitat amb Cerdanyola en l'entorn del Riu Sec, volem recuperar el Riu Sec amb la intervenció a l'antiga zona dels horts, per reconnectar Badia amb el seu entorn i recuperar tota la riquesa que té”.

Nous horts urbans

“Ja ha finalitzat el període de sol·licituds i tenim més sol·licituds de les places que hem ofertat. La nostra intenció és que els horts estiguin dirigits a la ciutadania de Badia, però amb un interès per a les persones grans, per afavorir l'envelliment actiu, i per a les persones amb problemàtica de salut mental, perquè pensem que l'horticultura terapèutica pot funcionant molt bé”.

Poliesportiu vell

“Volem recuperar aquest espai per un tema emocional: Ha estat un espai històric de convivència. Iniciarem el projecte de licitació els dies vinents, amb l'ajut d'una subvenció de l'AMB, que està fent el projecte. Volem començar quan s'acabi la temporada d'estiu d'enguany, al setembre, perquè pugui estar obert per l'any 2022”.

Altres accions de millora dels equipaments i de l'entorn urbà

“Tenim en projecció el nou Casal de Joves, perquè sigui un punt de retrobament del nostre jovent. Estem acabant el projecte d'intervenció de l'entorn del mercat, farem l'arranjament de tota la zona exterior per fer una plataforma única que estigui ben connectada al carrer La Manxa, i millorarem espais públics a l'Av. del Cantàbric i al carrer Eivissa”.

La botiga virtual del Mercat

“El nostre mercat està molt ben posicionat a la comarca i aquesta botiga virtual ajuda al nostre comerç local a ser més competitiu”.

Pla de xoc per fer front a la pandèmia

“Hem passat un any molt dur i la nostra prioritat ha estat les persones. La nostra intenció va ser aturar el cop sanitari, i vam haver d'adaptar el pressupost. El pressupost del 2021 dóna prioritat a les mesures d'acompanyament a les persones des d'una perspectiva econòmica i social. Tenim un petit comerç que s'ha vist perjudicat. Ara tenim l'oportunitat de redefinir la cartera de serveis, com la dedicada a la gent gran”.

Pots veure el programa en la seva integritat en el vídeo adjunt.

Publicat el 26.01.2021