www.badiadelvalles.cat
Badia del Vallès reivindicarà la igualtat efectiva d'oportunitats amb una sèrie d'actes que tindran lloc durant tot el mes de març i amb un acte central el Dia Internacional de la Dona 2021, el dilluns 8 de març.

A més del certamen audiovisual Tiktok, del 22 de febrer i fins al 10 de març, del que ja vam informar, els actes han començat, l'1 de març, amb l'exposició “Lliures sense por”, al vestíbul de l'Auditori, organitzada per Trenquem el Silenci.

Del 2 al 8 de març, la grafitera sabadellenca Zurik realitzarà el grafit “La lluita és el camí. La igualtat, el nostre destí”, a la paret contigua de l'Auditori.

El diumenge 7 de març a les 12 hores es programarà l'espectacle familiar “Dones valentes”, amb Sensedrama teatre, a l'Auditori. Pels requeriments derivats de la COVID-19, les entrades seran limitades i amb cita prèvia.

L'acte central serà el dilluns 8 de març, a les 17 hores, a la Plaça de la Dona. La presentació institucional serà a càrrec de l'alcaldessa, Eva Menor i, a continuació, es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona i l'acció “Badia, també escrita per dones”, a càrrec de Sexpertes.

Pel mateix dia es proposa l'acció per a la ciutadania “Vestim Badia de Lila”, per guarnir les finestres i balcons del municipi amb elements liles, com bandes, llaços, flors o dibuixos. Si no tens res lila, Dones per la Igualtat, que organitzen l'acció, t'ofereixen llaços que pots recollir, a partir d'avui, a la merceria María Luisa i a Estética Marmara, a l'Avinguda de Burgos.

Dilluns vinent, Trenquem el Silenci proposarà l'acció “Mascaretes feministes”. També s'oferirà el taller “(Re)Pensant el gènere”, organitzat per les Comissions liles dels instituts de Badia.

El 10 de març es mostrarà la campanya Micromasclismes, al vestíbul de la Biblioteca, organitzada per les Comissions liles dels instituts.

A partir del 17 de març, el vestíbul de l'Ajuntament oferirà l'exposició “Feminisme, mirades des de la diversitat”, per les Comissions liles dels instituts.

El 22 de març, a les 18 hores, Alejandro Pousada, Nuria Jurado i Mar Valencia oferiran la xerrada “El mite de la bellesa, de Naomi Wolf”, a l'Auditori. L'assistència a aquesta xerrada també serà amb cita prèvia.

Finalment, el 25 i el 31 de març s'oferiran “Contes per poder dormir”, a les xarxes.

Tots els actes previstos es duran a terme garantint totes les mesures de seguretat davant la COVID-19. Aquesta programació podria variar en funció a les mesures que puguin decretar les autoritats per la situació de pandèmia. En cas que hi hagués modificacions, informarien al web i xarxes municipals.

Cartell dels actes del Dia de la Dona a Badia del Vallès

Publicat el 02.03.2021