www.badiadelvalles.cat
El certamen convida a la ciutadania a pujar vídeos per la igualtat de gènere al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La iniciativa s'emmarca dins del projecte nacional “Rodant per la igualtat”, que uneix a més de 50 municipis i regions espanyoles, i que augmenta els seus premis generals a 1.000, 500 i 250 euros.

Encara és possible la inscripció d'obres en el certamen de TikTok “Badia per la igualtat”, que, fins al 10 de març, té obert el formulari d'inscripció per a registrar participacions. L'arribada de març, “mes de la igualtat”, fa que els preparatius per a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, arrenquin per advocar per un món més just i sense desigualtats de gènere.

El certamen s'emmarca dins de la iniciativa nacional “Rodant per la igualtat”, a la qual s'han sumat més de 50 municipis o regions de tota la geografia espanyola per lluitar juntes per la igualtat de gènere. D'aquesta manera, el certamen compta amb un primer premi dotat amb 200 euros i un segon premi dotat amb 100 euros, però a més, l'obra que aconsegueixi el primer premi, competirà amb la resta d'obres guanyadores dels seus respectius certàmens locals per a dilucidar quins són els millors treballs a nivell nacional, que rebran tres guardons: un primer premi dotat amb 1.000 euros i 500 euros en formació en línia o presencial a l'escola audiovisual EFTI de Madrid, un segon premi dotat amb 500 euros i un tercer premi dotat amb 250 euros.

D'aquesta manera es pretén fomentar la creació i la creativitat local i la unió ciutadana, alhora que s'és part d'un gran projecte global en el qual s'ajunten forces perquè totes i tots lluitem en favor de la igualtat de gènere.

Per a participar en el certamen no necessites disposar d'equips professionals, bastarà amb un mòbil… i una bona història que contar! Inscriure's és tan senzill com pujar un vídeo a la plataforma TikTok amb les etiquetes del concurs: #Badiaporlaigualdad #rodandoporlaigualdad #Badiaperlaigualtat #rodantperlaigualtat) i emplenar el següent formulari d'inscripció (on també es poden consultar les bases): http://www.badiadelvalles.cat/BadiaPerLaIgualtat

La temàtica del certamen serà tot el que concerneixi la lluita per la igualtat de gènere (igualtat en l'esport, en oportunitats laborals, en tasques domèstiques, denúncia de relacions tòxiques, oposició al masclisme, apoderament, detecció de micromasclismes, lluita contra la violència de gènere...). La durada màxima dels vídeos serà de 60 segons, i es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que proporciona la pròpia xarxa social TikTok.

Per poder ser part del certamen serà necessari que la persona estudiï, treballi, sigui resident a Badia de Vallès.

L'objecte de la convocatòria és l'estímul de la capacitat creativa de la ciutadania de la localitat alhora que es potencia la reflexió i la conscienciació per la igualtat de gènere; i s'ha triat la plataforma TikTok per la seva alta penetració en els estrats més joves de la societat i per la facilitat de creació audiovisual que proporciona.

Badia per la igualtat, un concurs a TikTok per la igualtat de gènere

Publicat el 08.03.2021