www.badiadelvalles.cat
Des d'avui, 1 d'abril del 2021, les furgonetes (N1) sense distintiu ambiental de la DGT no poden accedir ni circular per la ZBE Rondes BCN en l'horari restringit: de dilluns a divendres laborables, de 7 a 20 hores.

Ahir, 31 de març va finalitzar la moratòria de la Zona de Baixes Emissions a les Rondes de Barcelona (ZBE) per a les furgonetes que no tenen el distintiu ambiental de la DGT.

Així doncs, a partir d'avui, les furgonetes (N1) sense distintiu ambiental no poden accedir ni circular per la Zona de Baixes Emissions a les Rondes de Barcelona en l'horari restringit: de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h.

La ZBE Rondes de Barcelona s'ha aplicat de manera progressiva a diferents vehicles segons la seva etiqueta ambiental de la DGT.

10 dies d'accés a l'any, mitjançant el registre i l'autorització de vehicles
L'Àrea Metropolitana de Barcelona ofereix el servei de Registre metropolità per inscriure els vehicles sense distintiu per sol·licitar autoritzacions diàries de circulació, així com gaudir d'altres exempcions i autoritzacions. Els vehicles inscrits al Registre podran circular en qualsevol zona de baixes emissions de la metròpolis de Barcelona amb un únic tràmit.

El Registre metropolità (https://zberegistre.ambmobilitat.cat/) permet a les persones propietàries de vehicles als quals no els correspon distintiu ambiental i vehicles estrangers informar-se, sol·licitar i gestionar, principalment de forma digital, dels diferents tipus d'autoritzacions de circulació.

Aquí pots accedir a la pàgina de preguntes i respostes freqüents sobre la Zona de Baixes Emissions: https://www.zbe.barcelona/zones-baixes-emissions/faqs.html

Publicat el 01.04.2021