www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament de Badia del Vallès és nova entitat de registre del certificat digital idCAT. Amb la posada en marxa d'aquest servei, l'Ajuntament pot expedir aquest certificat i les seves renovacions a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

L'idCAT és un certificat digital per identificar-se a Internet, que expedeix l'Agència Catalana de Certificació de la Generalitat, a través de totes les entitats de registre idCAT. L'Ajuntament és ara una entitat de registre idCAT, fet que comporta que és gestor de l'Agència Catalana de Certificació i la ciutadania s'hi pot adreçar per demanar la signatura digital.

Certificat vàlid per operar amb diverses administracions

L'idCAT permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades que envies, així com la seva confidencialitat, ja que està emès pel Consorci Administració Oberta de Catalunya - Consorci AOC.

També permet fer altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les teves dades.

Pots consultar les funcionalitats i el procés de sol·licitud al portal de suport de l'idCAT: https://www.aoc.cat/portal-suport/idcat/idservei/idcat/

Procés per a obtenir el certificat idCAT

Per a aconseguir el certificat idCAT, has de registrar les teves dades en aquest web:
https://www.idcat.cat/.

A l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Badia del Vallès podràs validar les teves dades personals de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, reservant cita prèvia als telèfons 93 693 33 00 i 93 718 22 16.

En aquest vídeo t'expliquen com obtenir el certificat:

Un cop validades les dades, podràs descarregar el certificat al teu ordinador o dispositiu mòbil i començar a fer-lo servir.  

Publicat el 16.04.2021