www.badiadelvalles.cat
Darrerament s'ha detectat la presència de porcs senglars a Badia del Vallès. Aquest fet es produeix perquè la població de senglars ha augmentat per manca de depredadors naturals i ve acompanyada de molèsties pel risc d'accidents que pot comportar la seva presència a la via pública. Si et trobes amb porc senglars, si us plau, informa la Policia Local de Badia, al telèfon 635 53 10 19.

A continuació, facilitem unes recomanacions.

No els donis menjar

Si alimentes els porcs senglars, alteres les seves pautes de comportament i poden arribar a relacionar la presència de persones amb una oferta d'aliment fàcil, fet que produirà que s'apropin cada cop més a la població. Si no troben aliment fàcil al carrer, tornaran al seu hàbitat natural.

Llença les bosses d'escombraries dins dels contenidors

En el mateix sentit de no deixar menjar al seu abast, diposita les bosses d'escombraries dins dels contenidors, perquè els porcs es poden sentir atrets pel seu contingut i obrir-les per buscar aliment.

Evita moviments i sorolls bruscos

Si noten moviment i soroll a prop d'ells, els porcs senglars es poden sentir amenaçats i poden envestir amb la intenció de defensar-se.

No t'apropis

En cap cas t'apropis als porcs senglars, ni intentis tocar-los. Són animals salvatges i les seves reaccions són imprevisibles. Si, a més, van acompanyats de cries, el seu comportament pot ser més amenaçador per intentar protegir-les.

Controla el teu gos i allunya'l

Si el teu gos els borda o s'apropa als porcs senglars, poden atacar-lo. Controla el teu gos i allunya'l tan aviat com puguis.

Condueix amb precaució

A primera hora del matí i de nit et pots trobar porcs senglars travessant carrers. Si estàs conduint, fes-ho amb precaució, reduint la velocitat. Així evitaràs patir un accident.

A continuació pots veure un cartell que resumeix les principals recomanacions per evitar ensurts.

Recomanacions en cas que et trobis amb porcs senglars

Publicat el 19.04.2021