www.badiadelvalles.cat
L'Associació de Dones Gitanes de Badia, Tumenge Calí, va commemorar dissabte el Dia Internacional del Poble Gitano a l'Auditori Municipal, amb una jornada que va oferir parlaments, un conte gitano, “Los piratas buscatesoros”, de Josefa Flores Arenas, i un espectacle de flamenc de la mà de l'equip artístic de Las Cuevas de Can Singla.

L'acte es va iniciar amb les representants de l'entitat, que van explicar la història i vicissituds del poble gitano al llarg de la història, amb les lleis discriminatòries envers aquesta ètnia que va aplicar Espanya des de temps dels Reis Catòlics.

Les representants de l'entitat van convidar a l'escenari al tinent d'alcaldessa tercer, de l´Àrea d'Acció Comunitària Inclusiva, Josep Martínez, que va agrair tots els esforços realitzats per Tumenge Calí per ajudar les persones amb dificultats repartint menjar durant els mesos de la pandèmia.

Com a commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, es va interpretar el seu himne oficial, “Gelem Gelem”, que relata el genocidi que van patir durant l'Alemanya nazi.

A continuació, per als infants, l'imaginatiu conte “Los piratas buscatesoros”, de l'escriptora gitana Josefa Flores Arenas, va protagonitzar un audiovisual que es va projectar a l'auditori.

L'acte final va ser una actuació de flamenc, amb cant i ball, interpretada per l'equip de La Cuevas de Can Singla, una celebració vibrant i d'un gran nivell artístic que va ser el perfecte punt final d'aquesta commemoració.

Publicat el 26.04.2021