www.badiadelvalles.cat
Avui, 10 de setembre, es commemora el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi per posar de manifest la necessitat de prevenir-ho.

L'Associació Internacional per a la Prevenció del Suïcidi (IASP) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), promouen el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi amb l'objectiu de conscienciar a tothom de què es pot prevenir el suïcidi, que és la primera causa de mort no natural a Espanya. Només a Catalunya, durant el 2019, hi va haver 441 morts per suïcidi.

Els efectes de la pandèmia de la Covid han incrementat els factors de risc del suïcidi, per l'aïllament social i l'impacte econòmic i social que ha comportat. Entre els joves, els intents de suïcidi han crescut un 27%, i en general, les consultes per trastorns d'ansietat ho han fet un 30%.

Segons l'OMS, la prevenció del suïcidi és una necessitat que no s'ha abordat de forma adequada a escala mundial, degut, bàsicament, a la manca de sensibilització sobre la importància d'aquest problema i al tabú que l'envolta i que impedeix que se'n parli obertament.

Trenquem l'estigma! Parlem-ne i prevenim el suïcidi!

Publicat el 10.09.2021