www.badiadelvalles.cat
Avui, 10 de setembre, es commemora el Dia Mundial per a la Prevenciˇ del Su´cidi per posar de manifest la necessitat de prevenir-ho.

L'Associaciˇ Internacional per a la Prevenciˇ del Su´cidi (IASP) i l'Organitzaciˇ Mundial de la Salut (OMS), promouen el Dia Mundial per a la Prevenciˇ del Su´cidi amb l'objectiu de conscienciar a tothom de quŔ es pot prevenir el su´cidi, que Ús la primera causa de mort no natural a Espanya. NomÚs a Catalunya, durant el 2019, hi va haver 441 morts per su´cidi.

Els efectes de la pandŔmia de la Covid han incrementat els factors de risc del su´cidi, per l'a´llament social i l'impacte econ˛mic i social que ha comportat. Entre els joves, els intents de su´cidi han crescut un 27%, i en general, les consultes per trastorns d'ansietat ho han fet un 30%.

Segons l'OMS, la prevenciˇ del su´cidi Ús una necessitat que no s'ha abordat de forma adequada a escala mundial, degut, bÓsicament, a la manca de sensibilitzaciˇ sobre la importÓncia d'aquest problema i al tab˙ que l'envolta i que impedeix que se'n parli obertament.

Trenquem l'estigma! Parlem-ne i prevenim el su´cidi!

Publicat el 10.09.2021