www.badiadelvalles.cat
Badia del Vallès va commemorar ahir, per primer cop, el Dia Internacional de Sortir de l'Armari, amb dues activitats a l'Auditori Municipal, per fer reflexionar sobre els rols de gènere, la llibertat i la pressió social.

L'esdeveniment es va iniciar, a les 18.30 hores, amb el monòleg Middleground, creat i interpretat per Eloi Martín. L'obra explicava l'evolució dels referents de l'Eloi i ens formulava preguntes sobre el desig, la repetició d'estereotips i la pressió social per aconseguir l´èxit.

A continuació, el col·lectiu Càmeresiacció va oferir un cinefòrum en què s'analitzava la relació d'aquest art amb la diversitat de gènere. Els moderadors projectaven escenes de pel·lícules de diferents èpoques per mostrar com el cinema anava variant la plasmació de les diferents orientacions sexuals en funció de l'evolució social i plantejaven preguntes sobre si el cinema anuncia canvis socials o n´és el reflex quan ja s'han produït. Les persones assistents al cinefòrum van enriquir el debat amb els seus records i experiències, al mateix temps que valoraven les escenes que acabaven de veure.

Va ser una jornada amb un programa doble d'activitats que va fer reflexionar a les persones que hi van assistir.

El Dia Internacional de Sortir de l'Armari es va instaurar l'any 1988, conjuntament amb la segona marxa pels drets de gais i lesbianes, que va tenir lloc a Washington i que va aplegar més de 500.000 persones, amb la intenció de prendre consciència sobre la importància de refermar la sexualitat individual i debatre temàtiques relacionades amb les persones gais, lesbianes, bisexuals i transgènere (LGTBIQ+).

Publicat el 05.10.2021