www.badiadelvalles.cat
El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violčncia envers les Dones. Coincidint amb aquesta data, Badia organitza, durant els mesos de novembre i desembre, una sčrie d'actes de conscienciació, com conferčncies, presentacions i activitats.

La conferència “Lleis relacionades amb la violència de gènere”, que va realitzar l'advocada Yolanda Franch i que organitzava Trenquem el Silenci, es va dur a terme el passat 2 de novembre.


El 19 de novembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca, tindrà lloc la presentació del llibre “Calladeta no ets més maca”. Aquest projecte, creat per la Nuria Prieto, pretén, a través del relat en primera persona, mostrar deu històries reals i properes de dones que han patit violència de gènere. A la presentació participarà un dels testimonis del llibre.

El 23 de novembre es farà, a la Biblioteca, la presentació de l'exposició dedicada a la Llibertat Ròdenas, pionera de la lluita pels drets de la dona. L'exposició es podrà visitar fins al 3 de desembre. També del 23 de novembre fins al 3 de desembre, Trenquem el Silenci presentarà l'exposició Sabates vermelles, a l'Auditori.

El 25 de novembre hi haurà l'acte commemoratiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, a la plaça de la Dona, a partir de les 17 hores. L'alcaldessa, Eva Menor, farà la presentació institucional, es llegirà el manifest de l'acte, hi haurà tallers i es presentarà “Badia reconeix les dones que fan història”, per part de Trenquem el Silenci. Dones per la Igualtat presentarà els cartells de la campanya per a la sensibilització sobre el rol de les dones i organitzarà una marxa nocturna. Al Casal de Joves es farà la campanya “Malamente”, de la que oferirem més informació més endavant.

El 26 de novembre, a les 20 hores, a l'Auditori es farà l'espectacle de dansa “Sabates vermelles”, per Danza NS.

El 27 de novembre, a les 18 hores, Trenquem el Silenci organitza un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula “3 Anuncios en las afueras”.

Els actes de desembre començaran el dia 1, a les 9.30 hores, amb la presentació a la Biblioteca del protocol local contra les violències masclistes, per part de la Regidoria de Feminisme de l'Ajuntament i Maria Ferre.

Magranes organitzarà dos tallers per a estudiants d'ESO, al Casal de Joves. El 9 de desembre, a les 18 hores, el taller “Amor i bon tracte”, per a estudiants de 3r d'ESO, i el 13 de desembre, a les 18 hores, el taller “Intel·ligència eròtico-afectiva: Límits, desig i consentiment”, per a estudiants de 2n d'ESO.

Cartell de les activitats durant els mesos de novembre i desembre, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Publicat el 09.11.2021