www.badiadelvalles.cat

DemÓ dijous, a les 18 hores, es presentarÓ a la Biblioteca el llibre Badia reconeix les dones que fan hist˛ria, realitzat per l'associaciˇ Trenquem el Silenci, amb la colĚlaboraciˇ de l'Ajuntament i el suport de l┤└rea Metropolitana de Barcelona. En l'acte hi participaran representants de l'associaciˇ i l'alcaldessa, Eva Menor i es lliurarÓ un exemplar del llibre a les persones assistents.

El llibre mostra la trajectòria de dones de totes les èpoques que han fet aportacions per millorar el món en què vivim. És una manera de reconèixer la seva feina i posar-les en el lloc que es mereixen, ja que, tradicionalment, la societat ha silenciat les aportacions que les dones han fet, al llarg de la història, en la construcció i la millora de la nostra societat, en camps com la ciència, l'art o la transformació social.

Visibilitzar les dones a l'espai públic de Badia

A més de l'edició del llibre, l'objectiu d'aquest projecte és donar visibilitat a les aportacions que fan les dones a la nostra societat i promoure el seu reconeixement públic, a través del nomenclàtor de la nostra ciutat.

Per això, els espais que hi ha davant dels blocs d'habitatges i entre ells, tindran noms de dones. D'aquesta manera es vol contribuir a corregir la discriminació que representa que els personatges il·lustres que sempre ens han mostrat hagin estat majoritàriament masculins.

Durant la commemoració del 25-N es va iniciar un procés de votació a la nostra ciutat, per triar les dones que generen més admiració de les 50 que hi apareixen en aquest llibre. Així doncs, et convidem a llegir-les amb atenció i que triïs les 10 que voldries que estiguin presents a l'espai públic de la nostra ciutat.

Pots consultar el llibre en aquest codi QR.

Codi QR per accedir al llibre

Trobaràs unes urnes fixes a la Biblioteca, al Complex esportiu i al Molí, per poder fer les votacions amb una butlleta. També pots votar a través del codi QR que hi ha a continuació.

Codi QR per accedir a les votacions

La data màxima per votar serà el 30 de gener.

Demà, vine a conèixer les dones que han marcat la història i participa en la votació perquè estiguin presents a l'espai públic de Badia del Vallès.

Cartell de la presentació

Publicat el 15.12.2021