www.badiadelvalles.cat

La Sala Polivalent de la Biblioteca de Badia es va omplir de públic per assistir a la presentació del llibre Badia reconeix les dones que fan història, editat per l'associació Trenquem el Silenci i l'Ajuntament de Badia, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla Metropolità de suport a polítiques socials municipals. El llibre explica la biografia de 50 dones i col·lectius de dones que han canviat la història. A l'acte també es va presentar el procés participatiu per seleccionar els noms de dones que formaran part del nomenclàtor de Badia, amb les votacions obertes fins al 30 de gener.

L'acte el va iniciar l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, que va agrair la feina realitzada per Trenquem El Silenci per posar en valor a dones que han fet aportacions en els camps de les ciències, les arts i en la transformació de la societat i va subratllar que la publicació d'aquestes biografies “és un acte de justícia” cap a les dones, que sempre han estat invisibilitzades per la societat patriarcal.

A continuació, la tècnica de Feminisme de l'Ajuntament, Núria Navales, va reflexionar sobre els patrons culturals que tradicionalment han negat la igualtat entre dones i homes. Per lluitar contra aquests estereotips, va destacar la importància d'educar en la igualtat i va indicar que el llibre vol posar el seu granet de sorra per fer present la història “d'aquestes dones que no mereixen ser oblidades”.

Finalment, la representant de l'associació Trenquem el Silenci, Teresa Reverter, va explicar el procés d'elaboració del llibre, que ha durat cinc anys, va agrair l'Ajuntament per “estar a l'altura” amb la seva col·laboració per editar-ho i va definir el llibre com “un treball col·lectiu”. Reverter va recordar algunes de les dones que apareixen al llibre i va destacar que s'ha volgut mostrar dones de totes les èpoques i de diferents cultures, per fer “el ventall de dones el més ample possible”.

Com aconseguir el llibre
Totes les persones que van assistir ahir a la presentació van rebre un exemplar del llibre. Si no vas poder venir i vols aconseguir un exemplar de Badia reconeix les dones que fan història, el podràs trobar a la Biblioteca de Badia, a l'Edifici El Molí i a l'Associació de Veïns de Badia. També el pots demanar a badia.cird@badiadelvalles.net.

Votacions per triar el nom de dona de les places i interblocs, fins al 30 de gener
A la presentació també es va explicar la intenció de visibilitzar la contribució de les dones a la societat, triant 10 dones que surten al llibre, per donar nom a places i espais interblocs de Badia del Vallès. Aquesta tria es farà mitjançant una votació popular, que estarà oberta fins al 30 de gener.

Trobaràs unes urnes fixes a la Biblioteca, al Complex esportiu i al Molí, per poder fer les votacions amb una butlleta. També pots votar a través del codi QR que hi ha a continuació.

Codi QR per accedir a les votacions

Si vols consultar el llibre, pots accedir-hi mitjançant aquest codi QR

Codi QR per accedir al llibre

Campanya entre els comerços de Badia
A partir d'avui es farà una campanya entre els comerços de Badia perquè puguin incorporar en els seus aparadors cartells amb les biografies de les dones que han fet història i els codis QR per fer les votacions.

Participa en la votació i tria les dones que vulguis que siguin reconegudes als espais de la teva ciutat. Tens temps fins al 30 de gener!

Publicat el 17.12.2021