www.badiadelvalles.cat
Diumenge al matí es va organitzar una passejada popular per Badia amb la intenció de conscienciar sobre la importància de la salut mental. La passejada va fer visites a equipaments que col·laboren en la millora de la salut mental i la integració de les persones, com la Fundació Tallers, l'Associació TDAH-TEA de Badia i el Complex Esportiu, per obrir-se a la societat i presentar les activitats que desenvolupen. A continuació, a la plaça Major hi havia una fira amb parades que oferien informació, activitats i col·laboraven en la recaptació de fons per a La Marató de TV3, que enguany estava dedicada a la salut mental.

La passejada es va iniciar a les 11 a l'Institut Badia i va arribar a la Fundació Tallers, on es va fer la primera parada. Allà, els responsables de l'entitat van explicar als assistents com treballen per aconseguir la integració en empreses de les persones amb problemes de salut mental. A continuació, es va visitar l'Associació TDAH-TEA, on van presentar les instal·lacions i els elements que posen a disposició de les persones amb aquest tipus de trastorns i van donar informació sobre les activitats que desenvolupen. Finalment, al Complex Esportiu van participar en una sessió d'aeròbic, per copsar la importància de l'activitat física en el benestar de les persones.

El recorregut va finalitzar a la plaça Major, on hi havia parades de les institucions participants, que oferien activitats als infants, distribuïen material informatiu i col·laboraven en la recaptació de fons per a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. A l'escenari de la plaça Major també es van programar activitats per dinamitzar la jornada.

La passejada popular la darrera activitat programada durant la setmana del 14 al 19 de desembre per a la conscienciació sobre la salut mental. Hi han col·laborat l'Ajuntament de Badia del Vallès, el departament d'Educació de la Generalitat, l'Institut Català de la Salut, l'Associació TDAH-TEA de Badia, la Fundació Tallers, l'associació Aspadime, el Servei d'Orientació i Atenció a les Famílies (SOAF) de Badia, la Biblioteca Vicente Aleixandre, les escoles La Sardana, La Jota i Las Seguidillas, l'Institut de Badia del Vallès, l'Institut Federica Montseny, el club d'escacs de Badia, Protecció Civil i Aldees Infantils.

Publicat el 20.12.2021