www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament de Badia del Vallès posa en marxa per segon any consecutiu el certamen “Badia del Vallès per la igualtat”, que anima la seva ciutadania a la creació de vídeos en TikTok per conscienciar en la igualtat de gènere

L'Ajuntament de Badia del Vallès presenta “Badia del Vallès per la igualtat”, certamen que, al voltant de l'etiqueta #BadiaPerLaIgualtat, recopilarà vídeos en la xarxa social TikTok per a conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere. D'aquesta manera Badia s'adhereix per segon any consecutiu a una nova edició de “Rodant per la igualtat”, un projecte nacional de vídeos en aquesta xarxa social impulsat per CortoEspaña i organitzat al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Per participar no és necessari disposar d'equips professionals, n'hi ha prou amb un mòbil… i una bona història que contar! Formar part del certamen és tan senzill com pujar un vídeo a la plataforma TikTok amb les etiquetes corresponents del concurs #BadiaPerLaIgualtat i #rodandoporlaigualdad i emplenar el següent formulari d'inscripció, on també es poden consultar les bases.

La temàtica del certamen serà tot el que concerneix la lluita per la igualtat. La durada màxima dels vídeos serà de 60 segons i es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que proporciona la pròpia xarxa social TikTok. Per a poder concursar serà necessari que la persona participant visqui, estudiï, treballi o hagi nascut en la localitat, i podrà enviar tantes peces audiovisuals com desitgi.

El certamen compta amb dos premis, un primer premi dotat amb 200 euros i un segon amb 100 euros. La data límit per a la inscripció és el 18 de març inclòs i els guanyadors es donaran a conèixer el 22 de març després de la decisió del jurat, que estarà format per membres de la societat local i personalitats del sector audiovisual. “Badia del Vallés per la igualtat” va ser organitzat l'any passat entre el 22 de febrer i el 15 de març i Júlia Cruz Medina va ser la vencedora.

A més, i com a novetat en aquesta segona edició de “Rodando por la igualdad” el vídeo guanyador del primer premi optarà als premis nacionals, que tenen una dotació total que aconsegueix els 2.400 euros, distribuïts en: 1r premi dotat amb 1.000 euros, 2n premi dotat amb 500, 3r premi amb 400 euros, 4t premi amb 300 i 5è premi amb 200 euros. Aquests premis nacionals es donaran a conèixer el 30 de març i amb ells es crearà un marc ideal a nivell de tota Espanya per a la difusió i la repercussió de l'esdeveniment, així com per a la lluita per la igualtat de gènere.

La primera edició de “Rodando por la igualdad”, celebrada en 2021, va comptar amb 60 localitats del nostre país, amb més de 1.000 participants inscrits superant-se els 5 milions de visualitzacions totals en TikTok i les 500 mencions en mitjans de comunicació.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és l'estímul de la capacitat creativa de la ciutadania dels municipis concurrents alhora que es potencien la reflexió i la conscienciació per la diversitat sexual i de gènere sobre la base d'una igualtat real entre dones i homes. Per a això s'ha triat la plataforma TikTok per la seva alta penetració en els estrats més joves de la societat i per la facilitat de creació audiovisual que proporciona.

Bases i formulari d'inscripció (en català)

Bases i formulari d'inscripció (en castellà)

Enllaç al web de Rodando por la Igualdad

Cartell del concurs de TikTok

Publicat el 07.03.2022