www.badiadelvalles.cat

L'Ajuntament de Badia del Vallès ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya per a la realització d'un taller d'arquitectura per a alumnat de 4t i 5è de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).

Els 26 alumnes participants, en grups de 2 o 3 persones, treballaran en la redefinició de la zona de l'antic Antonio Machado, un espai actualment desaprofitat però amb un gran potencial. Es tracta d'una iniciativa del Departament de Territori de l'Ajuntament, a la qual s'espera donar continuïtat i que, de moment, culminarà en una exposició pública dels projectes resultants perquè la ciutadania els pugui conèixer.

Per a l'alumnat participant, aquest projecte, no només és una bona oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits a la universitat, sinó que es tracta d'una important assignatura que representa la meitat dels crèdits lectius del quadrimestre actual i, per a algun d'ells, pot esdevenir el seu projecte de fi de carrera. Les seves propostes hauran d'estar llestes al mes de gener i, a partir del febrer, es donarien a conèixer a la ciutadania, a través d'una presentació i la posterior exposició, després de passar per un procés de selecció de les idees considerades millors, més factibles o més adients a l'espai.

El primer pas d'aquest projecte va tenir lloc el passat dia 18, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb la presentació a la qual va assistir tot l'alumnat participant. En primer lloc, el coordinador del taller, el professor Xavier Vancells, de llarga trajectòria a la UPC, va explicar què s'espera del projecte i de l'alumnat a nivell docent.  Seguidament, la coordinadora de l’Àrea de Territori, Marta Vicens, va oferir la presentació institucional per part del consistori i va exposar les expectatives que hi ha a nivell municipal. Finalment, l'arquitecte de l’àrea de Territori, Daniel Serrano, va fer l'anàlisi social i urbanístic del municipi i va aportar la informació necessària perquè els i les alumnes comencin el projecte. També va enumerar els principals projectes urbanístics en els quals es treballa actualment, destacant, per exemple, el projecte URBACT o la rehabilitació energètica dels edificis de la ciutat.

La presentació havia de continuar amb una visita de camp, que finalment va tenir lloc dos dies més tard a causa de la pluja, a la zona d'estudi: els edificis de l'Empordà, la Brigada d'Obres, el Molí i a l'entorn de l'edifici Antonio Machado.

Aquest projecte és un bon exercici de col·laboració entre institucions públiques, amb repercussió social i que beneficia alhora lalumnat participant i la ciutadania de Badia del Vallès.

FOTOS

Daniel Serrano i Marta Vicens, tècnic i coordinadora de l'Àrea de Territori de l'Ajuntament, van participar en la presentació del projecte  El professor de l'UPC Xavier Vancells, coordinador del Taller

Publicat el 26.09.2017