www.badiadelvalles.cat
Des d'avui, 15 de juny, ja es pot sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital. És una prestació dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència i manquen de recursos econòmics per cobrir les seves necessitats bàsiques. La prestació va des dels 462 euros fins als 1.015 euros, en funció de la llar.

Es configura com a dret a una prestació econòmica de la Seguretat Social, i garanteix un nivell mínim de renda als qui es trobi en situació de vulnerabilitat econòmica. Vol garantir una millora real d'oportunitats d'inclusió social i laboral de les persones beneficiàries.

La renda mínima, de caràcter mensual i estructurada en 12 pagues, arribarà en un primer moment a unes 100.000 llars perquè part de la població més vulnerable pugui començar a cobrar-la, d'ofici, el mes de juny, sense necessitat de sol·licitar-la, i serà compatible amb el cobrament d'altres rendes atorgades per les autonomies i, fins i tot, amb els rendiments del treball.

L'Ingrés Mínim Vital opera com una xarxa de protecció dirigida a permetre el trànsit des d'una situació d'exclusió a una participació en la societat. Per a això, contindrà en el seu disseny incentius a l'ocupació i a la inclusió, a través de diferents fórmules de cooperació entre administracions.

Aquí tens l'enllaç del portal de la Seguretat Social amb tota la informació sobre aquesta prestació:
http://www.seg-social.es/wps/portal/wss/internet/Trabajadores/PrestacionesPensionesTrabajadores/65850d68-8d06-4645-bde7-05374ee42ac7

També pots fer servir aquest simulador per saber si t'hi pots acollir:
https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador

Si tens cap dubte, et pots informar en el telèfon de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, 93 718 22 16 i en el telèfon de la Seguretat Social, 900 20 22 22.

Publicat el 15.06.2020