Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Avui s'obre el termini per sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital
Avui s'obre el termini per sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital
Des d'avui, 15 de juny, ja es pot sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital. És una prestació dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència i manquen de recursos econòmics per cobrir les seves necessitats bàsiques. La prestació va des dels 462 euros fins als 1.015 euros, en funció de la llar.

Es configura com a dret a una prestació econòmica de la Seguretat Social, i garanteix un nivell mínim de renda als qui es trobi en situació de vulnerabilitat econòmica. Vol garantir una millora real d'oportunitats d'inclusió social i laboral de les persones beneficiàries.

La renda mínima, de caràcter mensual i estructurada en 12 pagues, arribarà en un primer moment a unes 100.000 llars perquè part de la població més vulnerable pugui començar a cobrar-la, d'ofici, el mes de juny, sense necessitat de sol·licitar-la, i serà compatible amb el cobrament d'altres rendes atorgades per les autonomies i, fins i tot, amb els rendiments del treball.

L'Ingrés Mínim Vital opera com una xarxa de protecció dirigida a permetre el trànsit des d'una situació d'exclusió a una participació en la societat. Per a això, contindrà en el seu disseny incentius a l'ocupació i a la inclusió, a través de diferents fórmules de cooperació entre administracions.

Aquí tens l'enllaç del portal de la Seguretat Social amb tota la informació sobre aquesta prestació:
http://www.seg-social.es/wps/portal/wss/internet/Trabajadores/PrestacionesPensionesTrabajadores/65850d68-8d06-4645-bde7-05374ee42ac7

També pots fer servir aquest simulador per saber si t'hi pots acollir:
https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador

Si tens cap dubte, et pots informar en el telèfon de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, 93 718 22 16 i en el telèfon de la Seguretat Social, 900 20 22 22.

Publicat el 15.06.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^