www.badiadelvalles.cat
L'11 d'octubre es va designar com a Dia Internacional de Sortir de l'Armari l'any 1988, amb la intenció de prendre consciència sobre la importància de refermar la sexualitat individual i debatre temàtiques relacionades amb les persones gais, lesbianes, bisexuals i transgènere (LGTBIQ+). La data commemora la segona marxa pels drets de gais i lesbianes, que va tenir lloc a Washington i que va aplegar més de 500.000 persones.

La sortida de l'armari comporta que, prèviament, la persona reconegui la seva orientació afectiva i sexual o identitat de gènere i l'autoacceptació. Aquest procés previ d'autoacceptació pot ser dificultat per la presència d'homofòbia o transfòbia interioritzades. D'altra banda, la persona LGBT sovint valora el risc social (perdre la feina, amics o família) o risc d'agressions físiques i psicològiques de la revelació, ja que pot sofrir conseqüències perjudicials a causa de prejudicis, violència o fòbia de la diversitat.

SAI, el servei d'assessorament a Badia per persones LGTBIQ+

Badia del Vallès compta amb el Servei d'Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI), un servei d'atenció, assessorament, acompanyament i informació destinat a tota la població en general, però en especial a aquelles persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) que hagin patit, pateixin o estiguin en risc de patir alguna situació de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Tens més informació en aquest enllaç: https://www.badiadelvalles.cat/Genere-LGTBIQ.

Invitem a tothom a facilitar que qualsevol persona pugui viure una vida amb total llibertat, sense pressions socials que impedeixin gaudir de tots els drets que li corresponen.

Publicat el 11.10.2022