Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
11 d'octubre, Dia Internacional de Sortir de l'Armari
11 d´octubre, Dia Internacional de Sortir de l´Armari
L'11 d'octubre es va designar com a Dia Internacional de Sortir de l'Armari l'any 1988, amb la intenció de prendre consciència sobre la importància de refermar la sexualitat individual i debatre temàtiques relacionades amb les persones gais, lesbianes, bisexuals i transgènere (LGTBIQ+). La data commemora la segona marxa pels drets de gais i lesbianes, que va tenir lloc a Washington i que va aplegar més de 500.000 persones.

La sortida de l'armari comporta que, prèviament, la persona reconegui la seva orientació afectiva i sexual o identitat de gènere i l'autoacceptació. Aquest procés previ d'autoacceptació pot ser dificultat per la presència d'homofòbia o transfòbia interioritzades. D'altra banda, la persona LGBT sovint valora el risc social (perdre la feina, amics o família) o risc d'agressions físiques i psicològiques de la revelació, ja que pot sofrir conseqüències perjudicials a causa de prejudicis, violència o fòbia de la diversitat.

SAI, el servei d'assessorament a Badia per persones LGTBIQ+

Badia del Vallès compta amb el Servei d'Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI), un servei d'atenció, assessorament, acompanyament i informació destinat a tota la població en general, però en especial a aquelles persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) que hagin patit, pateixin o estiguin en risc de patir alguna situació de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Tens més informació en aquest enllaç: https://www.badiadelvalles.cat/Genere-LGTBIQ.

Invitem a tothom a facilitar que qualsevol persona pugui viure una vida amb total llibertat, sense pressions socials que impedeixin gaudir de tots els drets que li corresponen.

Publicat el 11.10.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^