www.badiadelvalles.cat
Alumnes del grup 6č A de l'Escola La Sardana van presentar ahir al matí propostes per millorar l'eficičncia energčtica de l'Escola Nova Badia a una delegació de l'Ajuntament, formada per l'alcaldessa, Eva Menor; el tinent d'alcaldessa 5č, Iván Sanz, i la regidora d'Educació, María José Infante.

Aquestes propostes, elaborades pels grups 6č A i 6č B de La Sardana, les han presentades en la First Lego League, un programa internacional que promou l'interčs per l'aprenentatge. En l'edició d'aquest any, es proposava dissenyar un projecte d'innovació relacionat amb la incorporació i utilització de les energies renovables.

Per documentar-se, han disposat de les factures de consum de les escoles La Sardana i La Muńeira i s'han reunit amb responsables de l'Ajuntament.

En la seva presentació d'ahir, van citar, entre les propostes de millora, la substitució de fluorescents per llums led i la instal·lació de plaques fotovoltaiques al terrat de l'escola.
L'alcaldessa va agrair el gran treball fet pels dos grups, va explicar que l'Ajuntament transmetrŕ les seves propostes als equips tčcnics i que ja té previst fer efectiva alguna d'elles, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Reduir el consum energčtic dels edificis residencials

Eva Menor va indicar que una altra mesura molt efectiva per reduir el consum energčtic dels edificis i disminuir l'emissió de gasos contaminants, al mateix temps que s'estalvia, és l'aplicació de sistemes d'aďllament tčrmic exterior, coneguts com a SATE, que són una capa aďllant que s'instal·la sobre la façana i millora el rendiment tčrmic de l'edifici.

Les mesures de rehabilitació com aquesta, va explicar, són les que poden realitzar les comunitats de propietaris acollint-se a la convocatňria de subvencions que atorga el Consorci Metropolitŕ de l'Habitatge ŕ a partir dels fons europeus Next Generation i que poden arribar a cobrir el 80% del cost de les obres, o el 100% en casos de famílies en situació de vulnerabilitat.

Finalment, l'alcaldessa va destacar la importŕncia de reduir el consum energčtic dels edificis residencials, perquč representa una part molt important de l'emissió total de gasos contaminants a l'atmosfera.

Publicat el 21.03.2023