www.badiadelvalles.cat
Avui divendres s'ha obert la convocatòria de sol·licitud d'accés de registre de parcel·la als horts urbans de Badia del Vallès. Els nous horts urbans de Badia del Vallès són 94 parcel·les de 80 metres quadrats que ofereixen un innovador sistema de casetes, realitzades a partir de contenidors de mercaderia reutilitzats.

Els horts urbans de Badia del Vallès estan situats al costat de la C-58. S'han creat 94 parcel·les, de 80 metres quadrats cadascuna, amb la particularitat que les casetes dels horts s'han creat a partir de contenidors de mercaderies de port reutilitzats, segons el projecte realitzat per l'arquitecte municipal Daniel Serrano. Cada parcel·la té accés a un porxo que es recolza sobre el contenidor. A partir de cada contenidor s'han fet quatre casetes.

Zona de pícnic
L'espai dels horts se situa a dos nivells de diferent cota i genera quatre sectors diferents. A banda dels horts, l'espai ofereix una zona de pícnic, amb un contenidor doble i bany d'homes, de dones, i bany adaptat, taules per menjar i arbres que oferiran ombra.

La recollida de sol·licituds s'obre avui, fins al 20 de gener de 2021. Un cop finalitzat el termini d'inscripcions, en cas que hi hagi més persones inscrites que parcel·les disponibles, es realitzarà el procediment d'adjudicació provisional amb el període d'al·legacions corresponents fins a la seva al·legació definitiva.

La cessió d'ús tindrà una durada de dos anys renovables automàticament per anualitats, en el cas que cap de les dues parts no informi l'altre del contrari en un termini de dos mesos abans del venciment i mentre la persona usuària respecti les normes fixades pel reglament. Fins a finalitzar el conveni de cessió de l'espai amb l'Incasòl. En cas de pròrroga es revisaria el termini.

Únicament per consum familiar
L'ús de les parcel·les serà exclusivament per al consum familiar, i estarà prohibida la venda dels productes obtinguts dels cultius. La persona usuària només podrà executar el seu treball dins de la parcel·la adjudicada, delimitada per la tanca.

Cal destacar que no es podrà deixar l'hort sense treballar. Aquest fet implicaria l'inici d'un expedient fins a la pèrdua de la concessió administrativa. En cas d'impossibilitat temporal, haurà de comunicar aquesta circumstància, així com el temps i les causes d'aquesta, a l'Ajuntament, amb la finalitat que es pugui adjudicar durant aquest temps a una altra persona.

Cada persona usuària estarà obligada a satisfer la taxa municipal anual establerta per l'Ajuntament de Badia del Vallès, en concepte de despeses per al manteniment dels horts i les seves instal·lacions.

L'accés a l'hort i el lliurament de les claus es farà efectiu un cop l'usuari/ària hagi abonat la taxa municipal corresponent.

La titularitat del sòl és de l'Incasòl, amb una cessió d'ús en favor de l'Ajuntament de Badia del Vallès. Les persones adjudicatàries de la cessió per part de l'Ajuntament de Badia del Vallès només tindran la cessió de l'ús de l'hort autoritzat, pel termini establert i que podrà ser revocable o caducar.

Condicions necessàries per optar a l'adjudicació d'una parcel·la
Les persones que vulguin cultivar una de les 94 parcel·les dels horts urbans han de complir aquestes condicions:
• Ser major d'edat.
• Estar domiciliada a Badia del Vallès, figurant al padró municipal com a resident amb una antiguitat mínima de tres anys ininterromputs.
• No haver-se adjudicat hort a un membre de la mateixa unitat familiar (s'entén per unitat familiar els membres de la família que viuen al mateix domicili).

L'adjudicació de les parcel·les es farà en funció d'una puntuació, seguint el barem que trobaràs a les bases adjuntades a la notícia.

Un cop esgotat el termini de presentació de sol·licituds, es puntuaran les sol·licituds presentades en funció del barem. Les puntuacions que estiguin igualades es desempataran per sorteig.

Les sol·licituds que no tinguin accés a un hort, en cas que n'hi hagi, i la resta de sol·licituds presentades a posteriori, s'incorporaran a la llista d'espera del registre dels horts municipals de l'Ajuntament. Cada cop que quedi una parcel·la disponible, s'examinaran les demandes, tenint en compte els requisits i la puntuació establerta. Si hi ha empat, s'aprovarà la sol·licitud per sorteig. En el cas en què no s'ompli la llista d'espera, es podrà ampliar l'accés als horts a persones que no complexin el requisit de cinc anys mínims d'empadronament a Badia del Vallès.

En cas que la llista seguís sense completar-se, com a última opció, podrien inscriure's persones no empadronades al municipi.

Primer any, a un preu de 102,96 euros
Aquest primer any es bonifica el 40% de la taxa per així fomentar l'ús d'aquest equipament, la promoció de l'agricultura sostenible i de proximitat així com els hàbits d'alimentació i activitats saludables. Així doncs, durant l'any 2021, la taxa serà de 102,96 euros. A banda, cada parcel·la disposarà d'un comptador individual per calcular el consum d'aigua, que la persona usuària haurà d'abonar.  

Pots consultar totes les bases en els documents adjunts.

Reglament regulador de les condicions d'ús dels terrenys destinats a horts urbans a Badia del Vallès

Reglament regulador de les condicions d'ús dels terrenys destinats a horts urbans a Badia del Vallès

Fitxer: 20201124_REGLAMENT_ORDENANCA_2020_0004__Text_aprovacio__769__definitiva_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 1.11 MB

Bases de la primera convocatòria de sol·licitud d'una parcel·la dels horts urbans de Badia del Vallès

Bases de la primera convocatòria de sol·licitud d'una parcel·la dels horts urbans de Badia del Vallès

Fitxer: 20201203_BASES_SOL.LICITUT_PARCEL_LA_D_HORT_URBA__768_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 52.92 kB

Bases de la primera convocatoria de solicitud de una parcela de los huertos urbanos de Badia del Vallès

Bases de la primera convocatoria de solicitud de una parcela de los huertos urbanos de Badia del Vallès

Fitxer: 20201203_BASES_SOLICITUD_DE_PARCELA_DE_HUERTO_URBANO.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 53.44 kB

Sol·licitud d'una parcel·la dels horts urbans de Badia del Vallès

Sol·licitud d'una parcel·la dels horts urbans de Badia del Vallès

Fitxer: 20201203_SOL.LICITUT_PARCEL_LA_D_HORT_URBA__768_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 98.1 kB

Solicitud de una parcela de los huertos urbanos de Badia del Vallès

Solicitud de una parcela de los huertos urbanos de Badia del Vallès

Fitxer: 20201203_SOLICITUD_PARCELA_HUERTO_URBANO.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 96.99 kB

Publicat el 04.12.2020