www.badiadelvalles.cat
Si tens algun conflicte amb altres persones, com veïns o veïnes, pots contactar el servei de mediació, una eina que la Diputació de Barcelona posa a l'abast de l'Ajuntament de Badia del Vallès. És totalment gratuït i pots sol·licitar-ho mitjançant la Seu Electrònica de l'Ajuntament o demanant cita a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Avui, 21 de gener, se celebra el Dia Europeu de la Mediació coincidint amb l'aniversari de l'aprovació de la 1a Recomanació núm. R (98) 1, de 1998, sobre mediació, per part del Comitè de Ministres del Consell d'Europa. El Consell d'Europa va ser la primera institució europea que va apostar per promoure la mediació com un procediment de resolució de conflictes.

La mediació és un mètode de resolució de conflictes en el qual, de manera voluntària, les parts implicades intenten arribar a un acord satisfactori sobre la controvèrsia amb l'assistència d'un professional.

En la mediació preval la comunicació i el diàleg. Les parts tenen la llibertat de decidir fins a on volen arribar per aconseguir una possible solució, flexibilitzant les seves postures inicials. És a dir, són les parts qui gestionen el seu conflicte i qui, amb l'orientació d'una persona mediadora, són capaces de pactar-ne la solució.

A Badia del Vallès hem apostat des de l'any 2009 per la resolució alternativa de conflictes, promovent entre la ciutadania del nostre municipi el Servei de Mediació.

El Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC) és un instrument de gestió alternativa de conflictes que la Diputació de Barcelona posa a l'abast de l'Ajuntament de Badia del Vallès.

El Servei ofereix l'atenció d'uns professionals, persones mediadores imparcials, per tal que les dues parts en conflicte puguin parlar, escoltar-se i, en definitiva, arribar a punts d'acord i compromís mutu.

L'Objectiu principal del Servei de Mediació és posar a l'abast de tots els ciutadans i ciutadanes de Badia del Vallès, la mediació ciutadana com una eina de gestió alternativa de conflictes i de prevenció vers una societat més inclusiva i corresponsable.

Per poder sol·licitar el servei de mediació només cal presentar una instància a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament o demanar cita a l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana).

Pots consultar aquest servei en el díptic que publiquem a continuació.

Díptic sobre el servei de mediació

Díptic sobre el servei de mediació

Fitxer: Diptic_mediacio.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 510.63 kB

Publicat el 21.01.2021