www.badiadelvalles.cat
Aquest diumenge comença la Jugateca Ambiental al Parc de Joan Oliver, que tindrà lloc els diumenges, d'11.30 a 14 h, fins al 28 de novembre. Pots veure la informació sobre les activitats al cartell adjunt.

A més de les activitats, trobaràs el servei de préstec de bicikits. Aquest servei ofereix a les persones que vagin amb bicicleta poder fer retocs in situ amb el material proporcionat.

Aquest diumenge, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, a la qual l'Ajuntament està adherit, es farà l'activitat Pedalem pel clima.

Pedalem pel clima, aquest diumenge
L'activitat és un taller per sensibilitzar sobre el canvi climàtic i promoure pràctiques de mobilitat sostenible com l'ús de la bicicleta.

El taller consta de dues bicicletes estàtiques, generadores d'energia, connectades a un panell interactiu. El panell disposa de dues tires LED que s'aniran encenent a mesura que les persones participants pedalen amb la bicicleta. Cada tira de bombetes LED disposa de dos indicadors: distància recorreguda en kilòmetres i kilograms de diòxid de carboni estalviats per cada kilòmetre recorregut en bicicleta en lloc de fer-ho amb un vehicle contaminant. En el centre del panell hi ha dues pantalles lluminoses que comptabilitzen els kilòmetres recorreguts per totes les persones participants que han pedalat durant el taller i el total de kilograms de diòxid de carboni estalviats.

Els objectius del taller són:

  • Mostrar els beneficis del transport en bicicleta, en contraposició al vehicle privat motoritzat, incidint en aspectes com la qualitat de vida a les ciutats, la salut, la contaminació atmosfèrica i la lluita contra el canvi climàtic.
  • Promoure l'ús de la bicicleta com a alternativa a l'ús del vehicle motoritzat per a desplaçaments curts.
  • Sensibilitzar les persones participants sobre l'esforç que suposa produir energia i la necessitat de fer-ne un ús eficient i d'aplicar mesures d'estalvi energètic.

A partir d'aquest diumenge, vine a la Jugateca Ambiental, al Parc de Joan Oliver!

Cartell d'activitats de tardor de la Jugateca Ambiental

Publicat el 16.09.2021