www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament de Badia del Vallès participa en la iniciativa del programa 30 Plus (2021), un projecte innovador d'ocupació, gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), que compagina la contractació subvencionada amb accions de formació. El període de contractació subvencionada es va posar en marxa l'1 d'octubre de 2021 i conclourà el 31 de març de 2022.

Què ofereix el programa?
El seu objectiu principal és la inserció laboral de persones de 30 anys o més en situació d'atur, proporcionant no només una contractació laboral, sinó una formació relacionada amb l'assoliment d'unes competències i facilitant els mitjans i recursos corresponents per poder ocupar el lloc de treball. D'aquesta manera, la iniciativa proporciona a les persones experiència professional (amb un contracte laboral de mínim de 6 mesos de durada i de 20 hores setmanals), formació (vinculada al contracte) i orientació (acompanyament en el procés de contractació i formació).

Tanmateix, 30 Plus garanteix a les empreses una gestió del procés de selecció (definint el lloc laboral i presentant les candidatures adequades al perfil laboral), un contracte subvencionat (subvenció econòmica en funció del Salari Mínim Interprofessional de 2021 i en proporció a la jornada laboral), i un gran suport en la gestió documental (assessorament en la tramitació de la sol·licitud i justificació de la subvenció econòmica corresponent al contracte d'ocupació).

Quines novetats introdueix?
La gran innovació d'aquesta edició respecte a altres anteriors és que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha decidit prioritzar i donar preferència a persones majors de 45 anys que es troben en situació d'atur de llarga durada, és a dir, 12 mesos (sigui continus o no) en els darrers 18 mesos. Així, aquestes persones seran el col·lectiu objecte preferent, assenyalant uns mínims quantitatius a cobrir.

Com pots participar?
Per participar cal complir uns requisits mínims:

Per a la persona que vol participar, cal tenir com a mínim 30 anys, i és imprescindible trobar-se en situació  d'atur, així com estar inscrit a l'Oficina de Treball de Catalunya. A més, és rellevant residir en un dels municipis que participen en el programa: Badia del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls.

Per a l’empresa, és primordial no tenir acomiadaments previs (considerats improcedents o nuls en els darrers mesos), estar al corrent de les obligacions tributàries, designar persona tutora per fer un seguiment del desenvolupament de la persona contractada, i adaptar les franges horàries al període de formació.

En qualsevol cas, si ets una persona major de 30 anys o si ets una empresa que vol involucrar-se amb el programa, contacta a l'adreça proporcionada o amb qualsevol de les dades adjuntades a continuació:

Nélida Rodríguez (responsable del Programa 30 Plus).
rodriguezrn@ccvoc.cat
937 273 534 / 671 454 026

Programa 30Plus

Publicat el 18.10.2021