www.badiadelvalles.cat
Badia ha programat, del 14 al 19 de desembre, una sŔrie d'activitats per conscienciar sobre la importÓncia de la salut mental, en coincidŔncia amb La Maratˇ de TV3 i Catalunya RÓdio, dedicada enguany a aquest tema.

Els actes comencen dimarts, 14 de desembre, a les 18 hores, amb una conferència virtual sobre salut mental que es podrà seguir presencialment a la Biblioteca de Badia i que està organitzada per la Biblioteca i la Fundació La Marató de TV3.

El dimecres, 15 de desembre, a les 11.30 hores, al Parc de Joan Oliver, es farà un taller de mindfulness, organitzat pel Centre Ocupacional Fundació Tallers.

El dijous 16, de 9 a 14 hores, a la plaça Major hi haurà una paradeta conjunta de l'Associació de vídues i vidus, que oferiran pastissos casolans, i de l'Institut de Badia del Vallès, que posaran a la venda clauers solidaris i xapes, per recaptar fons per a La Marató de TV3.

El diumenge 19, tindrà lloc una caminada popular per Badia, que començarà a les 11 hores a l'Institut de Badia del Vallès i que realitzarà parades a la Fundació Tallers, l'associació TDAH-TEA, el Complex Esportiu, la Unitat de Salut Mental del CAP de Badia del Vallès i la plaça Major, on finalitzarà.

A continuació, a partir de les 13 hores, la plaça Major acollirà paradetes i activitats. Entre elles, activitats familiars per a primera infància, amb el Casal d'Infants; una master class de zumba a càrrec de Mónica Fargas; un taller d'escacs, un photocall d'estil retro i paradetes de la Fundació Tallers i de l'associació TDAH-TEA, amb venda de manualitats fetes pels infants de les escoles de Badia.

Es farà recaptació de fons per a La Marató de TV3 a diferents punts del recorregut de la caminada i a la plaça Major.

En les activitats col·laboren l'Ajuntament de Badia del Vallès, el departament d'Educació de la Generalitat, l'Institut Català de la Salut, l'Associació TDAH-TEA de Badia, la Fundació Tallers, l'associació Aspadime, el Servei d'Orientació i Atenció a les Famílies (SOAF) de Badia, la Biblioteca Vicente Aleixandre, les escoles La Sardana, La Jota i Las Seguidillas, l'Institut de Badia del Vallès, l'Institut Federica Montseny, el club d'escacs de Badia, Protecció Civil i Aldees Infantils.

El programa d'enguany de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que s'emetrà el diumenge 19 de desembre, estarà dedicat a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessivocompulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions són alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Cartell de l'activitat

Publicat el 09.12.2021