Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia programa, del 14 al 19 de desembre, activitats dedicades a la conscienciació sobre la salut mental
Badia programa, del 14 al 19 de desembre, activitats dedicades a la conscienciació sobre la salut mental
Badia ha programat, del 14 al 19 de desembre, una sèrie d'activitats per conscienciar sobre la importància de la salut mental, en coincidència amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a aquest tema.

Els actes comencen dimarts, 14 de desembre, a les 18 hores, amb una conferència virtual sobre salut mental que es podrà seguir presencialment a la Biblioteca de Badia i que està organitzada per la Biblioteca i la Fundació La Marató de TV3.

El dimecres, 15 de desembre, a les 11.30 hores, al Parc de Joan Oliver, es farà un taller de mindfulness, organitzat pel Centre Ocupacional Fundació Tallers.

El dijous 16, de 9 a 14 hores, a la plaça Major hi haurà una paradeta conjunta de l'Associació de vídues i vidus, que oferiran pastissos casolans, i de l'Institut de Badia del Vallès, que posaran a la venda clauers solidaris i xapes, per recaptar fons per a La Marató de TV3.

El diumenge 19, tindrà lloc una caminada popular per Badia, que començarà a les 11 hores a l'Institut de Badia del Vallès i que realitzarà parades a la Fundació Tallers, l'associació TDAH-TEA, el Complex Esportiu, la Unitat de Salut Mental del CAP de Badia del Vallès i la plaça Major, on finalitzarà.

A continuació, a partir de les 13 hores, la plaça Major acollirà paradetes i activitats. Entre elles, activitats familiars per a primera infància, amb el Casal d'Infants; una master class de zumba a càrrec de Mónica Fargas; un taller d'escacs, un photocall d'estil retro i paradetes de la Fundació Tallers i de l'associació TDAH-TEA, amb venda de manualitats fetes pels infants de les escoles de Badia.

Es farà recaptació de fons per a La Marató de TV3 a diferents punts del recorregut de la caminada i a la plaça Major.

En les activitats col·laboren l'Ajuntament de Badia del Vallès, el departament d'Educació de la Generalitat, l'Institut Català de la Salut, l'Associació TDAH-TEA de Badia, la Fundació Tallers, l'associació Aspadime, el Servei d'Orientació i Atenció a les Famílies (SOAF) de Badia, la Biblioteca Vicente Aleixandre, les escoles La Sardana, La Jota i Las Seguidillas, l'Institut de Badia del Vallès, l'Institut Federica Montseny, el club d'escacs de Badia, Protecció Civil i Aldees Infantils.

El programa d'enguany de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que s'emetrà el diumenge 19 de desembre, estarà dedicat a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessivocompulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions són alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Cartell de l'activitat

Publicat el 09.12.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^