www.badiadelvalles.cat

L'Escola La Sardana, amb el projecte Estima't l'hort, ha estat la guanyadora del primer premi de la VI Edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, creat per la Generalitat de Catalunya i l'Associació Vida Sana. El guardó l´ha lliurat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

El projecte presentat per l’escola de Badia neix de la idea d’una mestra de transformar l’hort en un espai obert i viu a l’hora del pati, que va comptar amb tot el suport del claustre. L’escola, pares i mares, monitors, PAS i mestres s’han mostrat molt contents per aquest reconeixement.  

El segon premi va ser atorgat a l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori, Girona, amb el projecte ECO-Recerca i el tercer premi, a l’Institut Cap Norfeu de Roses, amb el projecte Hortalitza’t Norfeu.

Els guardons es van lliurar ahir, en el marc d’una jornada celebrada a l’Institut Montjuïc, que va guanyar l’anterior edició del premi.

La Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana van crear aquest premi l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i donar suport a l’esforç que realitzen els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica, com ara l’establiment d’horts escolars ecològics, el desenvolupament d’activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d’experiències d’introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars.

Des de la primera edició, 242 centres educatius catalans s’han presentat als premis amb projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica.

Enguany, el lliurament dels premis coincideix amb la SetmanaBio per l’Alimentació Ecològica, dins del seu apartat dedicat al món educatiu anomenat SetmanaBio a l’Escola, que ofereix un conjunt d’activitats adreçades a l’àmbit escolar i educatiu, organitzades pels centres educatius catalans i per altres entitats promotores del país.

El premi EAAE està impulsat pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d'Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l’Associació Vida Sana i la col·laboració de l’editorial Graó i la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Pots consultar tota la informació del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica a http://setmanabio.cat/premi-escola.

Publicat el 26.10.2018