Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Festa Major clausura amb gran èxit

Focs artificialsEls espectaculars focs artificials van culminar la Festa Major d'enguany, que a pesar de les amenaces de pluja va aplegar milers de persones pels carrers de la ciutat i no va impedir que la Festa es pogués desenvolupar amb èxit. Una festa que va estar impecable en la seva organització i que cada any es fa possible, gràcies a la inestimable col·laboració de les persones voluntàries.
 
Els més petits van poder gaudir de diverses activitats com els inflables, els llits elàstics, el Taller de Circ organitzat per la FEC i el Badia Cosmòpolis, amb la bona acollida de sempre. Tots els tallers que van tenir lloc al llarg del cap de setmana al Parc de Joan Oliver dedicats a infància, petita infància i família van resultar un èxit rotund.

Cosmopolis  exhibició de circ

El tret de sortida de la gran oferta cultural que hi havia programada durant tot el cap de setmana, el va donar les sardanes escolars a càrrec dels alumnes de les escoles de Badia. Posteriorment, tenia lloc la Gimcana Tastallengües, organitzada per la Biblioteca Vicente Aleixandre i el Servei Local de Català, amb la col·laboració de l'Ajuntament i un grup de pares i mares, que ja s'ha consolidat com una activitat familiar de la Festa Major de Badia.

tastallenguesLa gimcana d'enguany, amb el nom de Tastem la història de Badia, va ser una combinació de proves i preguntes sobre la història del nostre poble, des dels seus orígens fins a l'actualitat. Les preguntes es podien resoldre amb els llibres sobre la història de Badia que es trobaven a les 4 parades del Tastallengües. L'equip guanyador va rebre entrades per fer activitats en un parc d'aventura i tots els participants van poder endur-se a casa l´Auca de Badia.

Enguany, el pregó va ser enginyós. A les 20 hores el grup de percussionistes Brincadeira, van iniciar el seu sonor espectacle a la plaça de l'Ajuntament, que va deixar bocabadats la major part del públic assistent. A les 20.30 hores, després del reconeixement que l'Ajuntament va fer als mèrits de diversos esportistes, una part dels integrants de Brincadeira van pujar al balcó per iniciar la Festa Major, amb un original pregó.

Brincadeira  Pregó Festa Major  Brincadeira recepció esportistes sala de plens

Posteriorment, l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor i el regidor de Cultura  i Esports , Antonio Rodríguez, van presentar tots els esportistes que havien estat homenatjats i van sortir al balcó a saludar totes les persones assistents al pregó de Festa Major.
 
AIGMBTot seguit, es va iniciar el Festival de Rock que organitza l'AIGMB, Badia'N´Rock, en el mateix emplaçament que l'any passat, al Casal de Joves.  Alhora, el Recinte Firal acollia, entre d'altres,  el Ball de Festa Major, a càrrec de l'Agrupació Musical.

En el mateix emplaçament i gairebé tocant la mitjanit, s'iniciava la segona edició del Rumbadia, un festival de rumba que va tenir molt bona acollida i que va comptar amb actuacions estel·lars, com la de Lenacay (ex vocalista d'Ojos de Brujo), que es va allargar fins altes hores de la matinada i que també va comptar amb músics de la nostra ciutat. 

El dissabte al matí van tenir lloc diverses activitats esportives, com l'exhibició de Karate, el torneig de waterpolo o el torneig de futbol, que van omplir la programació matinal.waterpolo

El parc de Joan Oliver va concentrar diverses activitats durant la tarda del dissabte. D'una banda, la FEC va organitzar un taller  i espectacle de circ amb la companyia TodosZancos, que va culminar amb un grup de jazz  i uns ballarins que van animar de valent totes les persones presents. A les 18 hores va tenir lloc una plantada de gegants que posteriorment, van desfilar en un cercavila per tota la ciutat.plantada de gegants

actuació coralsAl mateix temps, el Casal d'Avis gaudia d'un espectacle musical i per la seva banda, l'Auditori acollia un concert a càrrec de la Coral Ginesta de Badia del Vallès i la coral Lamardebé, del Centre Cultural El Social de Terrassa.

Durant la Festa Major, també es va reservar un espai per presentar el Badia Street Festival, volum 5, que se celebrarà el poper 25 de juny. Als voltants de l'Auditori es van reservar espais perquè els artistes desenvolupessin els seus espectaculars grafits , que ja es poden veure acabats.  A més, al llarg de la jornada, es van fer diversos tallers de dansa, grafit i MC. A les 19 hores i fins la matinada, es va presentar el proper festival Badia Street, amb una llarga llista de concerts, batalles de mc's, beat box, etc., que va comptar amb una excel·lent acollida i molta participació.

Badia Street  graffittis  Exhibició de danses al Badia Street
Ben entrada la nit, el Recinte Firal va acollir el grup Tal Como Suena i seguidament, el grup de versions The Patillas, que va fer ballar de valent totes les persones amb ganes de passar-s'ho d'allò més bé. 

El diumenge, Badia es va llevar al so de la Banda de Cornetas y Tambores de la Cofradía Padre Jesús de Nazareno i cap al migdia, va teniJocs Infantilsr lloc l'actuació del Coro Rociero, que es va veure malauradament, afectada per la pluja.

El matí va estar ple d'activitats originals i innovadores per als més petits, organitzades pel Servei de Primera Infància, Infància i Família i que van ser un any més, un èxit rotund, amb tot el parc ple de famílies i infants.

Una de les activitats que va aplegar més jovent van ser les exhibicions de dansa urbana que van tenir lloc les pistes annexes al Complex Espotiu: “The Kingz of the Bloque. Breaking Battele 2 vs 2 més New Style”.

L'Auditori també va protagonitzar bona part de la programació del diumenge. D'una banda, va tenir lloc la representació teatral “Deseos de Mujer, háganse realidad” i de l'altra, el monòleg a l'estil d'en Pep Guardiola, basat en els seus valors i compromís.

L'epíleg de la Festa van ser els focs artificials que van esclatar des del pati de La Muñeira, amb centenars de persones a la plaça Major, que presenciaven la XV Edició de Trobadia i VIII Mostra Gastronòmica, una mostra de folklore i gastronomia que se celebra al llarg de la Festa Major i que s'ha consolidat amb el temps. Un cop més, va delitar el paladar de la gran quantitat de gent que va tastar els plats típics de les diferents comunitats autònomes i dels diferents països d'arreu del món.

Mostra Gastronòmica  Trobadia  Trobadia  

Publicat el 17.06.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^