Botó que mostra/amaga menú lateral
Pla Antifrau i bústia ètica

Pla Antifrau

PLA ANTIFRAU
L'Ajuntament de Badia del Vallès va aprovar el Pla Antifrau en la sessió ordinària celebrada el 29 de març  de 2023. El seu objectiu és garantir i declarar que, en l'àmbit de la seva actuació, tots els fons vinculats a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència gestionats per l'Ajuntament de Badia del Vallès s'utilitzaran de conformitat amb les normes aplicables, en particular, en relació amb la prevenció, detecció i correcció del frau i els conflictes d'interès.

El Pla de Mesures Antifrau neix com un document dinàmic i flexible, que incorpora les responsabilitats i mesures necessàries en la lluita contra el frau, estructurades entorn dels 4 elements clau del denominat cicle antifrau: la prevenció, la detecció, la correcció i la persecució.

Entre altres aspectes, el Pla preveu:

  • Implantació d'un canal de denúncies, la bústia ètica, amb el que tant les persones treballadores de l'Ajuntament com la ciutadania podran comunicar, de manera confidencial i amb un senzill formulari, les activitats, conductes potencialment irregulars, sospites de frau o l'existència de conflictes d'interès.
  • Constitució de la Comissió Antifrau, que és l'òrgan encarregat de vetllar pel compliment de les previsions contingudes en el Pla.
  • Elaboració d'un codi ètic i de bona conducta, aplicable a totes les persones treballadores de l'Ajuntament.
  • La signatura obligatòria de Declaracions d'Absència de Conflicte d'Interès (DACI) per part de totes les persones que intervinguin en els procediments d'execució dels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

BÚSTIA ÈTICA

L'Ajuntament de Badia del Vallès ha implementat un canal de denúncies, la bústia ètica, per impulsar la integritat en la gestió pública i el bon govern municipal així com per millorar la qualitat dels serveis públics oferts per l'Ajuntament.

La bústia ètica és un canal electrònic segur que permet que qualsevol persona pugui alertar sobre males pràctiques o conductes irregulars a l'Ajuntament de Badia del Vallès, que coneguin o de les que tinguin sospites fonamentades, de manera anònima i amb garantia de confidencialitat.

CONTACTA AMB LA BÚSTIA ÈTICA CLICANT AQUÍ

Amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Logo AMB

^