Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament de Badia cedeix un local a Creu Roja perquè serveixi de punt de suport per a famílies del municipi

L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, i el president del Comitè Local de la Creu Roja a Sabadell, Josep MasipL'Ajuntament de Badia del Vallès i la Creu Roja de Sabadell van signar el passat dia 28 un conveni per a la cessió d'un local de la ciutat (situat a l'avinguda de la Mediterrània, núm. 5) a l'organització humanitària, on hi haurà un Punt de Suport per a les famílies de Badia del Vallès.

La Creu Roja de Sabadell, gràcies al suport de l'Ajuntament, va iniciar al 2010 la distribució de Kits de Suport Social, lots adreçats a famílies en situació de dificultat econòmica. Més enllà del conveni per a la cobertura d'aquests kits, en els darrers anys, Creu Roja ha anat ampliant la seva intervenció i col·laboració amb l'Ajuntament de Badia del Vallès i manté altres línies de suport a famílies del municipi, entre les quals cal destacar:

- A nivell assistencial, entrega de targetes mensuals per comprar aliments i roba per a infants i adolescents, ajuts de menjador escolar, ajuts econòmics per evitar talls de subministraments o lots d'aliments per a la gent gran (a domicili).
- Activitats d'acompanyament, suport i promoció de la gent gran.
- Tallers duts a terme al municipi per afrontar la situació de crisi econòmica (eficiència energètica, cuina econòmica...).
- Participació en el Consell Municipal de Serveis Socials de Badia del Vallès (del qual és membre des de l'any 2012) i en totes les seves comissions de treball.

És per aquest increment d'actuacions al municipi en els darrers anys i la intenció d'ampliar les línies d'intervenció a diferents nivells, que esdevé necessari que la Creu Roja pugui tenir un punt de presència i compti amb un local per desenvolupar la seva activitat de suport a les famílies del municipi.

Import dels ajuts

Pel que fa al total de persones beneficiàries de les ajudes de Creu Roja a Badia, aquestes han estat 1.469 i l'import total de les ajudes ha ascendit a gairebé 127.000 euros.

Per programes, el destinat a Gent Gran ha repartit ajuts per valor de 17.164,87 euros, per un total de 691 prestacions destinades a 97 persones. A més, 523 infants en situació de vulnerabilitat han rebut ajudes amb un valor total de 71.511,65 euros. Pel que fa a famílies en risc d'exclusió social, 756 badiencs i badienques han resultat beneficiaris d'ajuts valorats en 38.268,38 euros.

A la foto, l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, i el president del Comitè Local de la Creu Roja a Sabadell, Josep Masip, durant l'acte de signatura del conveni.

Publicat el 04.05.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^