Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Sergio Busquets, la Fundació Cruyff, l'Obra Social ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona inauguren un Cruyff Court a Badia del Vallès per a infants i joves

Inauguració Cruyff CourtSergio Busquets, jugador del FC Barcelona; Susila Cruyff, en representació de la Fundació Cruyff; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona, i Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès, van inaugurar el divendres 27 de maig el Cruyff Court Sergio Busquets.

L'acte d'inaguració va tenir lloc al migdia, davant la presència de mig miler de nens i nenes de les quatre escoles de Badia. Després dels parlaments oficials de totes les institucions, en Sergio Busquets va inaugurar el  camp amb un penal simbòlic. Posteriorment, van tenir lloc quatre mini partits que van comptar amb l'entrenament d'en Busquets, per una banda, i de la Susila Cruyff filla d'en Johan Cruyff, de l'altra.

Aquest és el primer camp de futbol que es posa en marxa en el marc del projecte sorgit de l'acord entre la Fundació Cruyff, l'Obra Social ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona, que consisteix en la construcció, manteniment i dinamització d'un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, amb la priorització de zones desafavorides.

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d’ús lliure per fomentar l'esport entre infants i joves i, a través d'aquesta activitat,inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal,la integració, el joc en equip i l'educació en hàbits saludables, per evitar el sedentarisme i prevenir l'obesitat infantil.

L'embrió d'aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández a Terrassa, que va posar els fonaments d'aquest acord.Pròximament s'hi afegirà el Cruyff Court Carles Puyol, a la Pobla de Segur.

L'acord, materialitzat, amb l'obertura del Cruyff Court Sergio Busquets, va ser signat el passat 15 de març. Aquesta iniciativa també preveu potenciar dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l'objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

«Tots juguem amb un únic objectiu: el compromís social i la voluntat de donar oportunitats. Avui hem guanyat. El nostre primer triomf és posar en marxa el Cruyff Court Sergio Busquets. Les tres institucions formem una aliança imparable i realitzarem la màxima d'en Johan: fer possibles els somnis. Fer possible la construcció dels 15 Cruyff Courts que vam acordar”, va explicar el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa», Jaume Giró.

«Per a la Fundació FC Barcelona és realment emotiu inaugurar aquest primer Cruyff Court en el marc de l'aliança amb la Fundació Cruyff i l'Obra Social ‘la Caixa’. És una mostra de que el llegat del Johan és tangible i de que tots plegats estem compromesos en fer-lo perdurable. A més, que aquest camp estigui a Badia del Vallès i apadrinat per Sergio Busquets li dóna una autenticitat i un carisma especial al projecte», va manifestar el vicepresident primer del FC Barcelona,Jordi Cardoner.

«Volem agrair a les tres institucions, la Fundació Johan Cruyff, l'Obra Social ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona, i també al nostre gran ambaixador, Sergio Busquets, que hagin escollit la nostra ciutat per formar part dels Cruyff Courts. El fet de disposar d'un espai públic per a la pràctica esportiva és una molt bona notícia per a Badia del Vallès. Ens permet gaudir d'un espai públic per a la pràctica esportiva i, alhora, d'un projecte educatiu i d'inclusió social per als nostres joves i infants», va detallar l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor.


Cruyff Court Sergio Busquets

La creació del Cruyff Court Sergio Busquets a Badia del Vallès és només l'inici de la col•laboració endegada entre les tres entitats. El proper camp de futbol que es posarà en funcionament serà a la localitat natal de Carles Puyol, la Pobla de Segur.

La col•laboració per al desplegament del projecte Cruyff Court a Catalunya se suma a l'aliança entre les tres entitats per impulsar el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de 10 zones d'esbarjo d'escoles ubicades a diferents localitats catalanes.

Inauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff CourtInauguració Cruyff Court

Publicat el 30.05.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^