Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Entrega parcial de les obres del parc de Joan Oliver

Parc Joan OliverAquest matí s'ha fet el lliurament parcial de les obres del parc de Joan Oliver per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Personal tècnic de l'AMB ha acompanyat l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor i el tinent d'alcaldessa de l’Àrea de Territori, Rafael Moya, en una visita en la qual els han explicat les darreres novetats i els detalls que queden per perfilar. Aquesta tarda es retiraran les tanques protectores i el parc ja podrà ser accessible a la ciutadania. De fet, un cop més, juntament amb l'av. de Burgos, el parc serà el centre neuràlgic de les activitats programades a Badia del Vallès amb motiu de la Festa Major, que comença demà.

Les obres de millora del parc de Joan Oliver van ser adjudicades al Grup Romero Polo. El procés d'adjudicació va anar a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja que aquestes obres han estat finançades dins el Catàleg d'actuacions metropolitanes de l'AMB, a través d'una subvenció que tractava de dotar de serveis i infraestructures tots els municipis de l’Àrea per igual i no podia ser destinada a cap altre concepte que no fos obres d'inversió per al municipi i d'aprofitament per a tota la ciutadania.

Amb aquesta intervenció, el parc passarà a formar part de la Xarxa de Parcs Metropolitans de Barcelona, fet que suposa, entre d'altres avantatges, que l'AMB es farà càrrec del seu manteniment.

Entre les actuacions que s'hi han dut a terme hi ha l'ampliació de la zona de jocs i de gespa, per tal de crear diferents ambients, la recuperació de la gran esplanada central del parc, per transformar-la en un espai multifuncional perquè en gaudeixi tota la ciutadania, i la canalització d'aigües. En aquest sentit, s'ha instal·lat un sistema de drenatge amb el què unes caixes situades sota el terra recullen l'aigua de la pluja que s'aprofitarà per regar els arbres del parc. També s'ha restaurat la pèrgola existent, s'ha incorporat nou mobiliari i una il·luminació perimetral que, juntament amb la reubicació dels jocs infantils, ha de permetre un ús més flexible de l'espai. Les obres també inclouen la supressió de barreres arquitectòniques per fer el parc totalment accessible des del carrer de la Manxa. Aquesta darrera part és la que encara està pendent de finalització.

Parc Joan Oliver  Parc Joan Oliver  Parc Joan Oliver  Parc Joan Oliver

Parc Joan Oliver  Parc Joan Oliver

Publicat el 16.06.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^