Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Precaució davant les baixes temperatures

L'aigua de la font de la plaça Major, que aquests dies no està en funcionament, congelada.Fins a les 12 h del migdia d'avui, hi haurà activa a la nostra comarca – i a gran part de Catalunya- l'alerta de perill molt alt (5 sobre 6) per baixes temperatures, que ja a la tarda es recuperaran una mica. La mateixa situació (perill molt alt entre les 0 h i les 12 h del migdia) es repetirà demà dijous. Davant aquesta situació, l'Ajuntament recomana seguir els consells de seguretat de Protecció Civil en cas d'onades de fred (n'adjuntem un resum al final del text). Els recursos municipals d'emergències, Policia Local i Protecció Civil, estan previnguts per si fos necessària la seva activació.

Consells de seguretat

Entre d'altres, es recomana que les persones més vulnerables, com ara nadons, gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries, no surtin de casa i, si ho han de fer, romanguin a l'exterior el mínim temps possible. A més, cal vestir-se amb roba i calçat adient i protegir-se la cara i el cap.

Si heu d'agafar un vehicle, feu-ho només si és imprescindible i eviteu, sempre que sigui possible, desplaçar-vos de nit. Conduint, aneu amb compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar el cotxe i que acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles de les carreteres.

A casa, cal estar molt atent al bon funcionament dels aparells de calefacció:

· Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, cal ventilar cada dia uns minuts per tal d'evitar la intoxicació i garantir l'entrada d'aire net.
· Cal revisar l'estat dels elements de calefacció, calderes, estufes, etc. i, si un aparell no funciona bé o fa olor estranya, no s'ha de fer servir.
· No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi.
· Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra. Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.

Eviteu, a més, utilitzar espelmes però, si ho feu, poseu-les en espalmatòries perquè no es tombin. Recordeu sempre d'apagar-les abans d'anar a dormir o en sortir de casa i eviteu que els nens les manipulin.

Publicat el 18.01.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^